Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen tok en enkel seier i landskampen mot Kenya på 2000 meter under det spesielle friidrettsstevnet i hovedstaden i forrige uke.

Nå har det kenyanske laget utfordret Ingebrigtsen-brødrene til en ny duell under friidrettsstevnet Kip Keino Classic i Kenyas hovedstad Nairobi 24. september, skriver avisen Daily Nation.

Friidrett
Rekord-Hynne med andreplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:24

Til avisen sier Timothy Cheruiyot at han ønsker å invitere den norske brødretrioen til trening og konkurranse i hjemlandet.

– Det hadde vært fint om de kom og fikk kjenne på forholdene i høyden i Nairobi.

Spesielle omstendigheter

Forrige ukes Impossible Games-duell ble gjennomført på spesielt vis. Cheruiyot og hans kenyanske kolleger gjennomførte sitt løp hjemme i Nairobi noen dager i forkant av at Ingebrigtsen-brødrene løp på Bislett. Så ble tidene sammenlignet.

Jakob Ingebrigtsen løp raskest av samtlige på den nye europeiske rekorden 4.50,01, og alle de tre Ingebrigtsen-brødrene løp på under 4.57. I Kenya var Cheruiyot raskest med 5.03,05

Kenyanerne mener ulike forhold forklarer forskjellen.

– Det var regn og høy høyde. Kroppen min klarte rett og slett ikke å bevege seg. Vi er alle i kjempeform, men sånne forhold får ikke ut det beste av folk, sier Elijah Manangoi til Daily Nation.

Vind skal ifølge Cheruiyot også ha spilt inn. På Bislett var det bortimot perfekte forhold.

Nå er Ingebrigtsen-familien altså invitert til det som kan bli et revansjoppgjør.

(©NTB)

Friidrett
Warholm leverte ny supertid – men verdensrekorden blir stående
17/09/2020 PÅ 18:05
Friidrett
Amalie Iuel løp til femteplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:03