Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen tok en enkel seier i landskampen mot Kenya på 2000 meter under det spesielle friidrettsstevnet i hovedstaden i forrige uke.
Nå har det kenyanske laget utfordret Ingebrigtsen-brødrene til en ny duell under friidrettsstevnet Kip Keino Classic i Kenyas hovedstad Nairobi 24. september, skriver avisen Daily Nation.
Til avisen sier Timothy Cheruiyot at han ønsker å invitere den norske brødretrioen til trening og konkurranse i hjemlandet.
Friidrett
Warholm sikret sitt andre Diamond League-trofé
09/09/2021 PÅ 20:02
– Det hadde vært fint om de kom og fikk kjenne på forholdene i høyden i Nairobi.

Spesielle omstendigheter

Forrige ukes Impossible Games-duell ble gjennomført på spesielt vis. Cheruiyot og hans kenyanske kolleger gjennomførte sitt løp hjemme i Nairobi noen dager i forkant av at Ingebrigtsen-brødrene løp på Bislett. Så ble tidene sammenlignet.
Jakob Ingebrigtsen løp raskest av samtlige på den nye europeiske rekorden 4.50,01, og alle de tre Ingebrigtsen-brødrene løp på under 4.57. I Kenya var Cheruiyot raskest med 5.03,05
Kenyanerne mener ulike forhold forklarer forskjellen.
– Det var regn og høy høyde. Kroppen min klarte rett og slett ikke å bevege seg. Vi er alle i kjempeform, men sånne forhold får ikke ut det beste av folk, sier Elijah Manangoi til Daily Nation.
Vind skal ifølge Cheruiyot også ha spilt inn. På Bislett var det bortimot perfekte forhold.
Nå er Ingebrigtsen-familien altså invitert til det som kan bli et revansjoppgjør.
(©NTB)
Friidrett
Ingebrigtsen slått i spurten av rivalen: – Godt å være ferdig
09/09/2021 PÅ 19:01
Friidrett
Iuel forbedret rekorden på 400 meter
09/09/2021 PÅ 16:52