16-åringen viste seg fram fra en god side i det tredje heatet, og hang med teten helt til den siste runden. Nordmannen hadde heng på ny personlig rekord, men etter å ha gått på magen på det siste hinderet endte han opp med tiden 8.34,88.
– Før siste hinderet og siste vanngrav visste jeg at jeg kom til å tryne på en av dem. Når man er sliten merker at man begynner å bli nokså tung. Jeg var veldig sliten, men jeg husker ikke så mye fra de siste 100 meterne. Sånn er det. Det er tungt å løpe hinder, sa Jakob Ingebrigtsen.
– I dag gjør han alt han kan, sa far og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
– Det ble litt som forventet. Det ble litt sånn «reality check» og han kjenner på nivået. Han hang veldig bra med, men så hadde en veldig dårlig vanngrav nest siste, og da satt piggskoene godt plantet i vanngraven, fortsatte faren.
I og med at tre løpere i hvert av de tre heatene gikk til finale, i tillegg til de seks beste tidene, holdt verken 8.-plassen i heatet eller tiden for nordmannen. Conseslus Kipruto fra Kenya hadde beste tid i ungguttens heat med 8.23,80.

Falt

Stortalentet merket påkjenningen etter løpet og følte seg uvel og måtte til medisinsk sjekk etter fallet.
– Vi snakket med Jakob inne hos medisinsk og da sa han at han var sikker på at han skulle drukne i siste vanngrava, så han begynte å kjenne det da. Han havnet akkurat mellom to grupper. Han er bedre enn de bak, men akkurat ikke helt god nok til å henge med de foran, sa broren Henrik Ingebrigtsen.
– Jeg var bare ekstremt sliten, sa Jakob Ingebrigtsen om besøket til medisinsk.
Jakob Ingebrigtsens personlige rekord var 8.26,81 før VM-løpet.
Ingebrigtsen er den yngste til å løpe 3000 meter hinder i VM-sammenheng noensinne og er også den yngste utøveren som deltar i London i år. Søndagens løp var kun hans fjerde på distansen.
Ingebrigtsen har i år tatt den internasjonale scenen med storm. 16-åringen har satt flere juniorrekorder, og han sikret seg VM-plass ved å løpe godt under kravet i debuten på 3000 meter hinder.

Månedens utøver

– Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle løpe så fort som 8.26,81 som er tiden han kvalifiserte seg inn i mesterskapet på. Jeg hadde sett for meg 8.40-8.45 kanskje? Men det viser at han har relativt bra hindertaktikk. De er flinke motorisk, har god kroppskontroll, kroppsbeherskelse og motorikk og bevegelighet. De er flinke til å komme seg over hindrene på en effektiv måte, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB lørdag.
Jakob Ingebrigtsen vant også suverent to gull under U20-EM. Sandnes-gutten kunne fort å ha stått igjen med en gulltrippel om det ikke hadde vært for et fall under finalen på 1500-meteren.
Yngstebror Ingebrigtsen ble kåret til månedens mannlige friidrettsutøver i Europa for juli av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).
(©NTB)
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51