BISLETT (Discovery):
Saken oppdateres.
Aldri før hadde en av Ingebrigtsen-gutta jublet for seier under Bislett Games. I 2022 skulle Jakob bryte barrieren.
Friidrett
Filip Ingebrigtsen står over VM
3 TIMER SIDEN
På den engelske milen - også kjent som drømmemilen - var 21-åringen suveren. Han løp inn til en klar seier på 3.46,46, 14 hundredeler bak den europeiske rekorden. Den europeiske rekorden til Steve Cram ble satt helt tilbake i 1985 på nettopp Bislett.
Jakob Ingebrigtsen hadde ikke lagt skjul på at han gikk for rekorden, men hundredelen var ikke på hans side. Uansett kunne 21-åringen juble for årsbeste, personlig rekord, stevnerekord og norsk rekord.
– Jeg er veldig stolt over et bra løp, seier og en god tid. Jeg tror det kan bli veldig spennende inn mot de neste ukene, sier Ingebrigtsen til Discovery.
Han lar seg ikke prege altfor mye av at den europeiske rekorden glapp denne gang.
– Noen ganger er man bak og noen ganger er man foran, men skal man ta alle rekordene på en gang, så er det ikke så å komme tilbake til neste år, legger 21-åringen fra Sandnes til.
Australske Oliver Hoare tok 2. plassen med tiden 3.47,48. Jake Wightman fra Storbritannia ble nummer tre.

– Magisk

I fjor gikk Jakob Ingebrigtsen glipp av Bislett Games på grunn av sykdom. Sist gang han deltok var tilbake i 2019. Da måtte 21-åringen nøye seg med en 7. plass på samme distanse.
– Det er noe magisk med det. Jeg merket at alt lå til rette for et godt løp da jeg kom utpå her i dag.
Foran et utsolgt Bislett Stadion og 15 000 fans, fikk nordmannen endelig vist seg fram på sitt beste på hjemmebane.
– Du får ikke det trøkket så mange andre plasser. Det finnes andre store stadioner og et engasjert publikum, men det er noe med de norske tribunene. Det er gøy å springe ut på den siste runden og virkelig føle at det kan bli bra, sier Jakob Ingebrigtsen
Det neste store målet for den norske superstjernen er VM i Eugene, som starter i midten av juli. Etter løpet på Bislett, tar han med seg masse selvtillit inn i den siste oppkjøringen.
– Å få gode svar er det man vil som idrettsutøver, spesielt inn mot VM, så jeg er veldig godt fornøyd. Jeg fikk det jeg kom for - en god opplevelse. Jeg gleder meg til å trene bra de neste ukene og forhåpentligvis få noen gode mesterskap i løpet av sommeren, fortsetter 21-åringen.

Brødrene skuffet

Verre gikk det med Henrik og Filip Ingebrigtsen. Brødrene til Jakob jaktet VM-kravet på 5000 meter, men var ikke i nærheten. Storebror Henrik slapp feltet tidlig og endte sist blant de 14 som fullførte med tiden 13.48,89.
Filip Ingebrigtsen måtte gi seg seks runder før slutt etter en skade.
– Det var skuffende. Jeg visste at det var en viss risiko for at leggen kunne være litt vond mot slutten, men jeg følte meg trygg på at jeg var klar og at det skulle holde inn. Jeg har slitt med en irritasjon i legg/akilles, sier Filip Ingebrigtsen til Discovery.
– Det er jækla irriterende, men det er litt typisk når du er i god form og har trent bedre enn på lenge. Da dukker det ofte opp sånne småting. Jeg tror bare det er en liten hump i veien, fortsetter han.
Narve Gilje Nordås klarte heller ikke kravet. Han løp inn til ny personlig rekord, men var 2,3 sekunder unna VM-kravet på 13.13,50.
Friidrett
Ingebrigtsen til Discovery etter kanonløpet: – Det er noe magisk med Bislett
16/06/2022 PÅ 22:14
Friidrett
Smadret 35 år gammel norsk rekord: – Klarte nesten ikke juble
16/06/2022 PÅ 19:04