Jakob Ingebrigtsen knuste storebrorens norske rekord på 3000 meter

Publisert 17/09/2020 klokken 19:57 GMT+2

Jakob Ingebrigtsen (19) slettet storebror Henriks norske rekord på 3000 meter med nesten ti sekunder da han løp på 7.27,05 i Roma torsdag.

Jakob Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsens norske rekord var på 7.36,85, og den ble slått med god margin i Diamond League-stevnet i Roma.
Ingebrigtsen løp inn til den niende beste tiden i verden gjennom alle tider med 7.27,05. Det er 42 hundredeler bak den europeiske rekorden på distansen.
Til tross for supertiden ble det bare 2.-plass på Ingebrigtsen i Roma. Ugandiske Jacob Kiplimo tok seieren med 7.26,64. Det er både ugandisk rekord og årsbeste i verden.
– Det var et veldig tungt løp, men det er veldig gøy å få konkurranse helt til målstreken. Det er gøy å løpe en så god tid, og det å komme under den magiske 7.30-grensa er veldig bra for meg, sa Ingebrigtsen i et intervju vist på NRK.
Toppløperne fikk god hjelp av harene som hadde fått beskjed om å løpe for en tid rundt 7.30. Til siste runde var det bare Kiplimo, Ingebrigtsen og australske Stewart McSweyn igjen i tetgruppa.
Inn på oppløpet gikk Ingebrigtsen for seieren, mens McSweyn falt av. Kiplimo knep seieren med en sterk spurt.
– Det er gøy å sette norsk rekord, men jeg mener jeg har potensial til å løpe fortere i framtida, sa Ingebrigtsen.