• OL i Tokyo ser du på Eurosport
Hertha-trener Ante Covic innledet bundesligasesongen med klubbens norske midtbaneveteran på benken. Etter å ha fått 12 minutter som innbytter i 2-2-premieren mot Bayern München, var Skjelbred ubenyttet reserve i de to påfølgende ligaoppgjørene mot Schalke og Wolfsburg.
Hertha røk 0-3 både i runde to og tre, og foran bortemøtet med Mainz i fjerde runde så trener Covic seg nødt til å ta grep. Skjelbred fikk sjansen i jakten på en stabiliserende kraft på midtbanen – og grep den.
Friidrett
Forsvarte EM-gullet på 5000 meter: – Betyr mye
16/08/2022 KLOKKEN 20:27
Både mot Mainz (1-2-tap) og i sesongens første ligaseier mot Paderborn sist helg var trønderen på banen i samfulle 90 minutter.
Hertha-sjef Covic roser 32-åringen for måten han har jobbet seg inn på laget.
– Han klager ikke dersom han ikke spiller, men svarer heller med å gi alt på trening, sier han til nettstedet ligainsider.de.

Høy moral

Covic er imponert over nordmannens arbeidsmoral og peker på at Skjelbred løser en viktig arbeidsoppgave på banen.
– Spesielt i rommet foran forsvaret har vi ikke så mange spillere som kan vinne baller, sier Covic.
Han synes ikke å være i tvil om at lagets norske midtbaneveteran har bidratt positivt etter en tung innledning på sesongen.
– Per er bra for oss, er Hertha-sjefens krystallklare dom.
Hovedpersonen mistet ikke troen på at han hadde noe å tilføre laget selv om han ble henvist til benken i sesonginnledningen.
– De første fem årene jeg var her spilte jeg nesten alltid så lenge jeg var i form. Jeg blir sakte, men sikkert eldre, men så lenge jeg føler meg bra, vil jeg spille. For jeg vet at jeg kan tilføre laget noe. Alder spiller ingen rolle. Det lærte jeg tidlig, sa Skjelbred i et intervju med Berliner Morgenpost foran Paderborn-kampen sist helg.
  • OL i Tokyo ser du på Eurosport

Köln neste

32-åringen, som er inne i sitt siste kontraktsår med Hertha, har fortsatt den nødvendige sulten og motivasjonen.
– Ja, jeg gir alt jeg har på hver trening og i hver kamp. Noen ganger er det nok, andre ganger ikke. Jeg prøver alltid å gi hundre prosent innsats, og gjerne noen prosent til. Jeg er en lagspiller, løper så mye jeg kan og prøver å gjøre de riktige tingene.
Med fire poeng på fem serieomganger har Hertha i øyeblikket kun tre lag bak seg på tabellen i tysk Bundesliga. Én av dem, Köln, er motstander på bortebane kommende helg.
Mye tyder på at Per Ciljan Skjelbred blir å finne blant Covics utvalgte menn også da.
  • OL i Tokyo ser du på Eurosport
(©NTB)
Friidrett
Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull: – Det sykeste løpet jeg har sett
25/07/2022 KLOKKEN 06:33
Friidrett
Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM – kunne ikke svare på rykket
24/07/2022 KLOKKEN 08:09