Han sikret seg fjerdeplass, med 13:25.20.
Det gjorde han etter å ha ligget tålmodig og ventet gjennom store deler av løpet. Helt mot slutten avanserte han – på innsiden ved lista – og skaffet seg en finalebillett. Det var trangt og mange foran, men et lite rykk var nok til å kalkulere inn en fjerdeplass.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
Likevel var en ivrig pappa og trener Gjert ikke helt fornøyd.
– Det ble et ekstremt risikofullt løp. Det var fryktelig mye. Han kunne tryna flere ganger, sa han til NRK rett etter målgang.
TV-bildene senere viste at han tråkket tre-fire ganger innenfor lista. Det virket som han fikk en liten dytt i forkant og ikke selv var skyld i det.
Storebrødrene Henrik og Filip løp i det andre heatet. Særlig Filip viste enorm form, og så nærmest ut som han jogget hele veien. Han hadde full kontroll og sikret lekende lett inn en tredjeplass.
– Det kjennes bra, jeg er i god form. Tre av tre, en bra norsk dag. Nå er det bare Karsten (Warholm) igjen, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.
(Artikkelen fortsetter under):

Filip, left, and Jakob, right, Ingebrigtsen

Foto: Scanpix

Henrik gikk også videre til finale på tid. Dermed er alle tre brødrene klare for finalen.
– Hva skal jeg si. Jeg var ikke helt sikker på om kroppen var så bra som jeg håpet på. Det var litt tungt å komme i gang, men etter hvert fant jeg en rytme. Jeg hadde ganske vondt i tåa underveis, men prøvde å ikke la det påvirke meg. Jeg tror man kan se at jeg løper mer på hælen, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.
Han har hatt en oppladning preget av skader.
– Topp ti hadde vært sykt kult. Jeg har innfridd mine egne forventninger, så alt etter dette er bonus.
De fem beste i hvert heat pluss de fem beste tidene gikk til finale.
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51