Filip hadde varslet at han skulle forsøke seg på storebror Henriks norgesrekord på 3.31,46, som ble satt på samme bane for fire år siden. Det fikk han så absloutt til da han slo den med nesten halvannet sekund. Han var bare noen hundredeler fra å løpe under 3.30.
Også lillebror Jakob Ingebrigtsen imponerte da han løp på 3.31,18, som i følge NRK er både europeisk U20-rekord og U18-verdensrekord.
– Jeg vil bare si at jeg er fornøyd med meg selv. Det er vanskelig å bestille rekorder. Man må ha dagen hvor alt må stemme. For et par måneder siden trodde jeg ikke på dette, sa Filip Ingebrigtsen til NRK.
Friidrett
OL-utøver funnet død: – Jobber med å avdekke flere detaljer
13/10/2021 PÅ 13:49
– Så snudde jeg meg og fikk se at den «idioten» av en bror bare setter rekorder på rekorder. Det er bare helt sykt hva han gjør, la han til om lillebroren.
– Nå skal jeg nyte dette sammen med Jakob. Det er mye bra idrett igjen fra oss i årene framover.
Filip fikk et perfekt løpsopplegg og tok tredjeplassen i Diamond League-feltet. Det var Timothy Cheruiyot fra Kenya som vant med 3.28,41. Hans landsmann Elijah Montonei Manangoi ble nummer to med 3.29,64.

«Gunnet» på

– Det er optimale forhold, og feltet skal forsøke seg på verdensrekorden. De må bare finne sin egen åpningsfart, for her vil det gå fort, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal før start.
Europarekorden for U18 var yngstebror Jakob Ingebrigtsens mål, og det greide han. 17-åringen tok 4.-plassen et drøyt sekund bak broren.
– Det er helt sykt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg bare «gunnet» på mot slutten da de andre begynte å slippe. Jeg må få dette til å synke inn, sa han til NRK.
Det betyr at Henrik er den av brødrene med dårligst pers på 1500 meter. Han får sin anledning til å svare i Diamond League-stevnet i London søndag.
(@NTB/eurosport.no)
Friidrett
Warholm sikret sitt andre Diamond League-trofé
09/09/2021 PÅ 20:02
Friidrett
Ingebrigtsen slått i spurten av rivalen: – Godt å være ferdig
09/09/2021 PÅ 19:01