Klokka 19.40 går startskuddet på Khalifa stadion.
Jakob selv var full av optimisme etter semifinalen fredag kveld. Der tok han seg tilsynelatende kontrollert videre. Jakob hadde full kontroll i kvalifiseringen kvelden før også.
– Jeg kjenner at jeg har brukt beina, men på den andre siden føler jeg at jeg har mye mer å gi. Det er en følelse. Jeg vet jo ikke hvordan det blir. Jeg gleder meg til finalen og skal i hvert fall forsøke å få ut alt. Det var bra for finalen at jeg tvang meg selv til ikke å bruke alt av krefter i semifinalen, sa 19-åringen.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
Pappa Gjert sier følgende når han får høre om Jakobs uttalelse, om at han har mer å gi.
– Det sa Filip etter kvalifiseringen også. Jeg vil gjerne tro at han har rett. Han sier at forsøk og semifinale på 1500 meter gikk lett og at han ikke kommer til å selge seg lett i finalen.

Friske bein

Pappaen vil ikke høre snakk om noe medaljeprat.
– Vi er ikke der at vi snakker om medalje nå. Nå er vi der at vi skal stille med friske bein. Hvis vi har friske bein, så vet vi fra før av at Jakob er en av verdens beste løpere nær sagt uansett distanse. Vi får se hva vi klarer å få til.
– Det er mange spurtsterke i finalen?
– Jeg tror nok at det vil påvirke taktikken til Jakob, men de gjør løpene sine selv.
Filip var nedslått etter at han selv ikke var god nok til finaleplass, men skal selvsagt se finalen.
– Jeg tror på den samme vurderingen som før mesterskapet. Jakob har en av de beste tidene, og da er du en av de heteste kandidatene til medalje. Men det var små marginer og svært tett mot slutten også i deres semifinaleheat. Man må ha flaks, og så man gjøre mange gode valg.

Dårligere mulighet

Filip sier at det ikke er så mye kan hjelpe lillebroren med fram mot finaleløpet.
– Men vi bor på rom sammen, og jeg skal ingen plass før mandag. Jeg skal hjelpe ham med det jeg kan og bære sekken hans eller et eller annet.
– Har du noen idé om løpsopplegg for hans del?
– Det er begrenset hvor mye én person kan påvirke et løp med mindre han går fram og drar. Jeg tror ikke den største muligheten hans ligger der. Det er nok andre som er interessert i grei fart, og det kan være bra for Jakob.
Uansett tror Filip at de norske medaljesjansene ble dårligere etter at han selv ble slått ut.
– Medaljesjansene hadde vært mye større med to blad Ingebrigtsen i finalen. Når du henter ut en Ingebrigtsen fra finalen og erstatter ham med annen, er det klart at sjansene for medalje blir mindre.
(©NTB)
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51