Saken oppdateres.
BISLETT (Discovery):
Eivind Henriksen hadde satt seg som mål å sette årsbeste før sleggekonkurransen på Bislett torsdag kveld. Den lå på 77,94 meter.
Friidrett
Filip Ingebrigtsen står over VM
3 TIMER SIDEN
Henriksen åpnet brukbart, men de tre neste forsøkene ble preget av regnværet. I det regnet hadde gitt seg, klinket han til med 78,23 meter i den femte omgangen. Nordmannen fulgte opp med nok et godt kast i den siste, men forsøket var centimeteren kortere enn det forrige.
Dermed ble 78,23 Henriksens beste resultat i konkurransen. Det hold til en 4. plass i et knallsterkt felt.
– Jeg kjente at det var noe spesielt og det kunne ha gått veldig langt i dag, men regnet ødela litt dessverre, sier Eivind Henriksen til Discovery.
– Problemet var at jeg ikke fikk noe grep i det hele tatt i starten. Da blir det vanskelig å treffe på timingen. Man må ha bakkekontakt for å påføre slegga hastighet, forklarer 31-åringen.
Polske Pawel Fajdek vant med 80,56 meter. Bence Halasz fra Ungarn tok 2. plassen, mens den regjerende olympiske mesteren Wojciech Nowicki tok den siste pallplassen.

Opptur for Mardal

Henriksens treningskompis Thomas Mardal satte også årsbeste med 74.81. Han havnet på 6. plass.
– Han var mye bedre i dag enn han har vært på lenge. Det var veldig gøy at han fikk det til, sier Henriksen om kameraten.
Eivind Henriksen ble for alvor et navn i Norge etter OL-bragden i Tokyo. Nordmannen sikret sølv etter et kast på 81,58 meter, og det var også årsaken til at slegge fikk innpass på årets stevne. Slegge er ikke en del av Diamond League på grunn av sikkerheten.
Slegge var på Bislett-programmet for første gang siden 1962.
Friidrett
Ingebrigtsen til Discovery etter kanonløpet: – Det er noe magisk med Bislett
16/06/2022 PÅ 22:14
Friidrett
Suveren Jakob Ingebrigtsen rett bak europarekorden: – Fikk det jeg kom for
16/06/2022 PÅ 20:00