Henrik Ingebrigtsen nummer fire i comebacket

Publisert 22/07/2018 klokken 16:32 GMT+2

For første gang på nesten to år var Henrik Ingebrigtsen tilbake i konkurranse på favorittdistansen. Han tok fjerdeplassen på 1500-meteren i London søndag.

Henrik Ingebrigtsen

Han var i mål på tiden 3.35,61. Det var et godkjent løp av 27-åringen, som ble beste europeer i feltet. Det var hans første 1500-meterløp siden semifinalen i OL i august 2016.
Eldstebror Ingebrigtsen la seg tidlig bakerst i feltet. Etter hvert løp han seg høyere opp, og avanserte voldsomt de siste 100 meterne.
Løpet, som gikk i forbindelse med Diamond League-stevnet på London Stadium, ble vunnet av amerikanske Matthew Centrowitz. Vinnertiden var 3.35,22.
Henrik Ingebrigtsen har vært rammet av skader de siste sesongene, men har vært skadefri i 2018. Hans personlige rekord på 1500 meter er på 3.31,46. Det var inntil fredag norsk rekord, men tiden ble slått av brødrene Filip og Jakob under Diamond League-stevnet i Monaco.