Foto: Norges Friidrettsforbund/Scanpix

Det bekrefter Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

Friidrett
Rekord-Hynne med andreplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:24

Inngrepet ble gjort ved Oslo universitetssykehus.

– Det har vært en skade som herr og fru Hvermansen fint hadde kunnet leve med, men som umuliggjør å kunne satse for fullt på et internasjonalt toppnivå, sier friidrettsforbundets lege Ove Talsnes.

Tidligere i høst antydet pappa og trener Gjert Ingebrigtsen at amputasjon av den aktuelle tåa kunne bli aktuelt.

– På tross av aktiv rådgiving fra sentrale deler av Henrik Ingebrigtsens støtteapparat ble det besluttet å forsøke å adressere årsaken i stedet for å kvitte seg med problemet, sier lege Talsnes muntert.

Rehabilitering neste

Ingebrigtsen står nå foran en rehabiliteringsperiode.

– Hvor lenge denne fasen vil vare må vi se nærmere an, men i denne perioden vil han gjennomføre tre daglige treningsøkter med alternativ trening, og vi i det medisinske støtteapparatet i Norges Friidrettsforbund vil følge ham tett opp, sier Talsnes.

Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, er fornøyd med at tåproblemet til en av Norges fremste løperprofiler nå trolig er tilbakelagt.

Han ser fram til at Ingebrigtsen kan satse for fullt fram mot neste års OL i Tokyo.

Tok NM-gull

Søndag løp eldstemann av løperbrødrene Ingebrigtsen inn til gull i NM terrengløp i Frognerparken i Oslo. I etterkant gjentok han at den vonde tåa hadde voldt ham bry, og at det nå måtte tas en beslutning på hva som skulle gjøres.

28-åringen har slitt med skaden gjennom store deler av sesongen. Det medførte at han ikke fikk forberedt seg optimalt til VM i Doha. Der løp han seg likevel til finale på 5000 meter sammen med lillebrødrene Filip og Jakob, men kom til kort da medaljene skulle deles ut.

(©NTB)

Norge-sjefen: Snakket om dette i flere år i landslagsfotballen

Friidrett
Warholm leverte ny supertid – men verdensrekorden blir stående
17/09/2020 PÅ 18:05
Friidrett
Amalie Iuel løp til femteplass i Roma
17/09/2020 PÅ 18:03