Etter rundt 35 kilometer mente dommerne at det var nok. Da fikk 27-åringen fra Bergen sin tredje advarsel og showet var over.
Til slutt måtte han fra sidelinjen se franske Yohann Diniz gå inn til VM-gullet på tiden 3.33,11.
Det som lenge så bra ut i det flotte været rett ved dronningens slott Buckingham Palace, endte med det aller sureste, diskvalifikasjon for Haukenes.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
– Dette var selvsagt ikke noe kjekt. Det var det siste du hadde lyst til, og det er ikke dette du trener for. Jeg trener for å levere bra prestasjoner. Du blir veldig skuffet og lei deg. Det er som å få et slag i trynet.
Haukenes sier at han følte seg enda bedre enn da han tok 7.-plass under OL i Rio de Janeiro sist sommer.

Seriøs

Denne gangen kom han til London med verdens beste tid på distansen for denne sesongen i sekken, og det var snakk om at han var en seriøs medaljekandidat.
Kanskje kunne det ha endt med medalje også om han hadde fått lov til å fullføre.
– Jeg kjente at jeg hadde en god rytme og lå langt der framme. Så fikk jeg beskjed om å legge meg bak og la de andre gå foran. Jeg skulle konsentrere seg om meg selv. Jeg gikk i tetgruppa og har aldri kjent meg så bra før i en konkurranse. Jeg følte at jeg kom fram med foten og at hælen traff asfalten. Jeg spiste meg videre og hadde god flyt og rytme. Jeg jobbet bra med armene og kom fram med hoften, forklarte Haukenes.
Så kom den første advarselen allerede etter rundt 15 kilometer, og situasjonen endret seg.

Oppgitt

– Da roet jeg ned. Jeg lot de gå.
Etter den andre advarselen var Haukenes oppgitt. Han lot seg stresse og slo ut med armene og markerte med stemmen at han var misfornøyd med dommerne da han passerte det norske støtteapparatet.
– Jeg var veldig uenig, men jeg må bare legge meg flat. Dommerne har alltid rett. Det eneste jeg kan gjøre er å nullstille og jobbe videre framover.
– Du begynte å spise deg innpå igjen, men så plutselig var det stopp. Jeg føler at de har vært strenge, men jeg har ikke lyst til å sutre og klage.
Kappgjengeren føler at det ikke var så mye annerledes han kunne ha gjort.
– Jeg kjente meg veldig sterk, og vi har gjort alt riktig når det gjelder trening og formtopp. Men det er klart at disk er jævlig kjipt. Nå må jeg bare prøve å glemme det her.
(©NTB)
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51