Ghayas Zahid tok steget ut fra norsk fotball for tre år siden, og har fått oppleve mye i klubbene han har vært i ved Middelhavet.
Denne sesongen har derimot ikke startet helt etter planen for han selv og APOEL Nicosia, som kun har tatt åtte poeng på de seks første kampene.
Eliteserien
Sahraoui ble sammenlignet med VIF-helt – nå hyller Zahid stortalentet
22/10/2020 PÅ 16:31
– Serien har vært opp og ned. Vi har ikke startet så veldig bra, sier han om lagets prestasjoner, mens han har dette å si om hans egen leveranse.
– Jeg har scoret to mål, men statistikken min kunne vært mye bedre. Hvis du ser på i hvert fall to eller tre av de kampene, så brenner folk sjansene alene med keeper, som jeg setter opp. Det har vært litt opp og ned for meg også, forteller han på telefon til eurosport.no.

Tung sesongstart

Nordmannen returnerte til APOEL før denne sesongen etter et lån i den gamle, greske storheten, Panathinaikos.
Mens han var borte havnet den kypriotiske klubben på en tredjeplass, etter å ha vunnet ligaen syv år på rad, men heldigvis for Zahid og klubben ble den ikke tellende.
– Det var en ordentlig nedtur, men så får man ikke offisielt den tredjeplassen, for sesongen ble ikke spilt ferdig her. Så da er alt ok. De ga alle alle plasseringene, men det var ingen som fikk en ligatittel eller noe sånt, sier han.
Dermed blir ikke rekken av seriemesterkap brutt på ordentlig, men selv om han begynner å få noen troféer på peishylla, så har tiden kommet for 25-åringen til å ta steget videre, og ut til større klubber, om han får viljen sin.

Ønsker mer Champions League-spill

Han har ett år igjen av kontrakten med APOEL, og ønsket hans er at det skal skje noe til januar, eller neste år.
– Jeg har spilt alt som er mulig å spille i tre år nå og levert veldig godt, vil jeg si. Jeg hadde bare en periode for to år siden, når det var sånn ti kamper igjen, men utenom det har jeg spilt alt. Jeg spilte også alt på lån i Panathinaikos, da jeg var der forrige sesong. Statistikkmessig så har jeg også levert, så jeg håper jeg kan få sjansen til å spille i en større liga i årene som kommer, forteller han.
Lyden av Champions League-hymnen på enorme stadioner er noe som ga mersmak for Zahid.
For tre år siden havnet han og kypriotene i «dødens gruppe», der de møtte storheter som Real Madrid, Borussia Dortmund og Tottenham. Den erfaringen og følelsen er det han ser for seg på sikt.
– Ambisjonen nå er topp 5-liga, eller i hvert fall ta det neste steget fra den kypriotiske ligaen. Om det er klubbvis, eller ligavis, får man se på. Jeg har jo spilt Champions League, og det var veldig kult, og jeg håper jeg kan få flere kamper der. Også håpet jeg å få Europa League-erfaringen i år, men den røyk jo i siste, så eventuelt få den i årene som kommer, sier han.

Ingen Europa-drøm denne sesongen

Tallene hans fra han forlot Norge er brukbare. 15 mål og 20 assist har det blitt for APOEL, mens han står med fire mål og fem assist for Panathinaikos.
Men det holdt ikke til noe Europa League på APOEL denne sesongen. I play off-kampen sa det nemlig stopp, noe overraskende mot tsjekkisk motstand.
– Det var ekstremt skuffende. I hvert fall måten vi røyk på. Vi skulle uten tvil vunnet den kampen, så får vi straffe imot i det 92. eller 93. minuttet tror jeg. Så setter de den ene sjansen de har i den kampen, forteller han om det tunge nederlaget mot Slovan Liberec.
Etter praten med eurosport.no, gikk de på nok et tap mot middelhavsfareren Pafos i helgen. Det betyr at de i øyeblikket ligger på en niendeplass, åtte poeng bak serieleder, Apollon.
Sett denne?

Dette sier ekspertene om VIFs sølvsjanser

Cyta Championship
Zahid-fulltreffere i byderby
17/11/2017 PÅ 19:53
Champions League
Zahid fikk bytte drakt med forbildet: – Likt ham som spiller i mange år
20/10/2017 PÅ 15:03