LSK Kvinner befestet posisjonen som landets beste lag da de enkelt tok seg av Vålerenga i cupfinalen lørdag. Romerikingene tok dermed «The Double» for andre året på rad.
Hovedrollen tok en 31 år gammel ringrev fra Leikanger. Elise Thorsnes åpnet ballet med 1-0 etter elleve minutter og la selv grunnlaget for en historisk bragd. Med NM-gullet har Thorsnes vunnet cupen med fire forskjellige lag. Røa, Stabæk, Avaldsnes og LSK Kvinner.
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
8 TIMER SIDEN
– Det har vært et mål hele sesongen å bli historisk på én måte til. Så jeg er veldig fornøyd i dag, sa Thorsnes til NRK etter kampen.
Vålerenga reduserte til 1-4 seks minutter etter pause da Tina Dalgård prikket spissen Ajara Njoya med et strålende innlegg. Den kamerunske landslagsspilleren ruvet i luften. Men de var aldri i nærheten av å true LSK.
For Anja Sønstevold, som er den eneste som har spilt de fire siste finalene for LSK Kvinner, banket inn de gules femte via tverrliggeren kort tid etter og fastsatte sluttresultatet til 5-1.
– Vi er best når det gjelder. I dag måtte vi vinne, og de kampene vi har måttet vinne i år har vi vunnet. Vålerenga var langt ifra å ta oss igjen i dag. Vi var overlegne hele kampen, og hvis det skal bli noe troneskifte må de noen hakk opp, oppsummerte Thorsnes.
Grunnlaget ble lagt tidlig i kampen da finalespesialist Thorsnes åpnet kampen med 1-0 etter elleve minutter. Den rutinerte spissen gjorde all jobb selv da hun avanserte inn i banen fra venstre og banket ballen tilbake i hjørnet hun kom fra.
Målet var Thorsnes sitt femte cupfinalemål. Det er tangering av Ann Kristin Aarønes som i sin tid spilte for Trondheims-Ørn.
Emilie Nautnes fulgte opp med kontre inn 2-0 etter 20 minutter, før hun fikk en enkel oppgave med å plassere inn 3-0 fem minutter etterpå, etter flott forarbeid av Synne Skinnes Hansen
Ydmykelsen ble komplett sekunder før pause da Therese Åsland la ballen til rette og banket inn 4-0.
(©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
10 TIMER SIDEN