Populære sporter
All sport
Vis alt

Australia til VM etter skandalebeskyldninger: – Pinlig for et så velutviklet land

Espen Blaker

Oppdatert 15/11/2017 klokken 13:01 GMT+1

Honduras med alvorlige beskyldninger mot det australske landslaget etter at VM-plassen røk.

Aussiedrone

Foto: Eurosport

Onsdag formiddag ble Australia VM-klare etter å ha slått Honduras 3-1 i det interkontinentale VM-omspillet. Det ble også sammenlagtstillingen etter et målløst første oppgjør. Aston Villa-spiller Mile Jedinak ble kampens store spiller med to mål og en målgivende.
Opptakten til onsdagens kamp ble av det spesielle slaget da Honduras-trener Jorge Luis Pinto raste mot Australias fotballherrer fordi han mener de har spionert på en Honduras-trening ved hjelp av drone.
Under mandagens trening oppdaget det honduranske landslaget en drone som sirklet over den offisielle treningen på arenaen i Sydney. Honduranerne la ut en video av episoden på Twitter og beskyldte Australias fotballforbund (FFA) for å ha filmet treningen deres:
FFA avviste umiddelbart anklagen, men satte i gang en etterforskning som viste at dronen tilhørte noen barn som hadde lekt i en nærliggende park.
Pinto var ikke villig til å godta den forklaringen. Tirsdag gikk han igjen løs på den australske motparten.
– Episoden er pinlig for et så velutviklet land. Da Australia kom til Honduras, sjekket de hvert bad og hver boks på arenaene der de trente. La oss ikke spille uskyldige. Det er spionasje, sa den honduranske landslagssjefen på en pressekonferanse.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame