Hokksund-mannen med en fortid i Strømsgodset slutter seg til sin nye klubb i løpet av den kommende uken, skriver Midtjylland på sitt nettsted.
Wikheim har spilt for FCM i tre sesonger, den første på lån fra belgiske Gent, og han bidro sterkt til seriegullet i 2018 og cuptriumfen i vår. Han er også blitt en favoritt hos fansen, som har gitt ham tilnavnet «Den norske Messi».
VM
Mbappé-valg irriterer VM-sponsor – FIFA bøtelegger stjernen
3 TIMER SIDEN
– Vi hadde en avtale med Gustav om at hvis det kom et attraktivt tilbud for begge parter, så skulle vi se på det. Og det var det som skjedde med henvendelsen fra Al-Fateh. Det endte med et salg, og salget er et resultat av avtalen vi inngikk med Gustav, sier sportssjef Svend Graversen i Midtjylland.
LES OGSÅ: Glimt har avslått kjempebud på Evjen fra nederlandsk klubb

Tosifret millionbeløp

Klubben opplyser ikke hvor mye Al-Fateh betaler for å hente Wikheim. Avisen Ekstra Bladet erfarer at prislappen ligger på 13 millioner danske kroner, som tilsvarer 17,4 millioner norske kroner etter dagens kurs.
Wikheim ble solgt fra Strømsgodset til Gent for 16 millioner kroner i 2016, og for fem millioner fra Gent til Midtjylland i 2017, ifølge nettstedet Transfermarkt.
– Gustav er en eminent fotballspiller med en fantastisk personlighet, og vi kommer helt klart til å savne begge deler. Men på den andre siden dukket det opp en unik mulighet som var økonomisk attraktiv for både Gustav og FC Midtjylland, sier Graversen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Ønsket forandring

Wikheims nye klubb Al-Fateh holder til i Al-Hasa og spiller i den saudiarabiske toppligaen. Klubben vant ligaen og cupen i 2013. Sist sesong endte Al-Fateh på 9.-plass i serien.
– Jeg er et menneske som gjerne vil prøve noe nytt, og etter tre sesonger i Midtjylland kom muligheten til å gjøre noe annet. Det ville jeg gjerne, og derfor skrev jeg under, sier Wikheim selv.
I Midtjylland ble det i alt 116 kamper på Wikheim, og han bidro med 23 mål og 20 målgivende pasninger for den danske klubben.
– Hell og lykke, Gus. Vi kommer til å savne deg og din familie, men tusen takk for driblinger, scoringer, opplegg, humør, latter og herlige norske gloser, skriver FCM.
(©NTB)
Sett denne?
Fotball
Flørtet med FFK om mulig retur - nå har klubbhelten bestemt seg
6 TIMER SIDEN
Fotball
Medier: Ronaldo klar for ny klubb - blir verdens best betalte idrettsutøver
7 TIMER SIDEN