NADDERUD:
«Halve» Eliteserien var på stopperjakt da overgangsvinduet nærmet seg slutten i forrige måned, men at nyopprykkede Tromsø, relativt tynt besatt med stoppere til sitt trebackssystem, skulle selge sin kaptein gjennom seks år, overrasket mange.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
4 TIMER SIDEN

Så ikke for seg klubbskifte

Også hovedpersonen sjøl.
– Det var litt overraskende, først og fremst med tanke på timingen. Men jeg hadde jo bare et halvår igjen av kontrakten og sånn sett står de fritt til å ta sine avgjørelser. Det var mye som skjedde på kort tid, jeg forberedte meg til seriestart, mens det var mye annet som skjedde i kulissene, sier Simen Wangberg til Discovery.
– Utdyp gjerne?
– Ja, det var forhandlinger om klubbskifte, da. Jeg hadde ikke sett for meg for en måned eller to siden at det skulle bli klubbskifte med tanke på at det var så nært seriestart osv. Men Stabæk ønska meg og TIL fant ut at de... Ja, kunne selge meg, så, sier 30-åringen mens han drar litt på ordene.
Les også: Wangberg hyller unggutt: – Villeste jeg har sett
Etter å ha vært med Tromsø på både flere opprykk og nedrykk på noen turbulente år på Alfheim, var Wangberg godt i gang med sesongoppkjøringen da Stabæk og flere andre klubber kom på banen på tampen av overgangsvinduet. Klubben har ikke flust med midstoppere, men valgte likevel å høre på tilbud fra konkurrerende Eliteserie-klubber.
– Det sa de egentlig til meg også, at det var litt mitt valg, men at de også ønsket det om det lot seg gjøre. Det var en økonomisk bit i det, så det var helheten som førte fram dit, beskriver Wangberg.

Simen Wangberg fikk sin første start mot Rosenborg, og sendte Stabæk i ledelsen.

Foto: NTB

Fokus på ny kontrakt

Da han forstod at det var opptil ham å fortsette eller ikke, og at Tromsø neppe var villige til å legge en treårsavtale på bordet – noe han fikk på Nadderud – dreide fokuset seg etter hvert over på å maksimere en god kontrakt i et marked der midtstoppere satt med gode kort på hånda.
For med kontrakt kun ut året og en halv Eliteserie på stopperjakt i et koronastengt Norge, satt plutselig trønderen med straight flush rundt pokerbordet.
– Koronasituasjonen gjorde at stoppermangelen var prekær i ligaen og det var god timing hvis man skulle flytte på seg i Norge med tanke på kontraktslengde og innhold. Jeg måtte tenke på framtida mi og meg sjøl. Derfor var det en veldig god match med Stabæk og en treårskontrakt her, som gjør at jeg kan fortsette å spille fotball på toppnivå. Det kunne ikke TIL garantere, og da ble det en ganske enkel avgjørelse å ta, å flytte hit, oppsummerer Wangberg.
(Artikkelen fortsetter under):

– Det ble en ganske enkel avgjørelse å flytte hit

Savnet tilbakemeldinger – fikk i avskjeden

Samtidig bærer han ikke nag til Tromsø for måten han avsluttet oppholdet sitt på i nord. På lagets hjemmesider ble han hyllet med en lang artikkel der godordene haglet i retning spilleren som hadde båret kapteinsbindet i seks sesonger. Det i sterk kontrast til avskjeden for eksempel Gustav Valsvik fikk.
– Jeg setter veldig pris på avskjeden jeg fikk også, jeg fikk mange meldinger om at jeg ikke måtte dra, og man er jo såpass enkel at man ikke vil bli båret ut av Alfheim. Der man kanskje i løpet av sju år har savnet litt tilbakemeldinger på at man blir satt pris på, så får man igjen tusenganger’n den dagen man dro. Det er vel kanskje litt sånn at man ikke får høre det før man drar, men det setter jeg veldig pris på, sier Wangberg.
Tromsøs ansvarlige for spillerlogistikk, Lars Petter Andressen, uttalte følgende til TIL.no da Wangberg-salget var klart:
– Jeg henger meg på all skryten som Simen får av sine lagkamerater. Han har vært kaptein og leder i en meget turbulent periode for klubben. Det har vært dårlig økonomi, mange trenerbytter og ujevne sportslige resultater. Måten han har håndtert det på, og alltid stått frem og frontet klubben i tøffe tider, forteller mye om lederen Simen Wangberg. Med sine drøyt 200 kamper skriver han seg inn i TIL-historien og han vil i aller høyeste grad bli husket på Alfheim med positivt fortegn. Hele klubben takker Simen for det han har levert for oss og vi ønsker han lykke til videre, sier Andressen.
Sett denne flausen? Saken fortsetter under videoen

– Tidenes selvmål!

Litt vel komfortabel

For Wangberg har det blitt en helt ny hverdag på Nadderud, der han etter å ha slitt med en liten skade og kun fått korte innhopp, fikk startplass for første gang mot Rosenborg på Lerkendal sist.
Konkurransen med Yaw Amankwah og talentet Nicolas Pignatel Jenssen er til å ta og føle på.
– Det er en helt ny rolle jeg har i laget, fra å være ganske trygg og komfortabel i rollen min og spilte stort sett det som var, så kommer jeg til nytt lag og må navigere i et nytt landskap, utvikle nye relasjoner og finne min rolle og plass her. Det er egentlig det som motiverer meg og var hovedmotivasjonen for å komme hit også, å få et miljøskifte og komme meg videre. Jeg tror at hvis du blir for lenge i et prestasjonsmiljø så blir du veldig trygg og komfortabel. Jeg tror du har godt av å komme deg litt utenfor den sonen der, sier han.
– Hvor lenge siden var du utrygg i en ellever i Tromsø?
– Med all respekt for dem som spiller og spilte der, så har jeg følt at jeg har vært ganske trygg siden jeg kom. Jeg har spilt stort sett det som er og har vært kaptein i seks år, så jeg har følt meg veldig trygg. Det er fint og flott som fotballspiller å ha tillit. Men som jeg sier så er det en balansegang mellom tillit og utfordringer, og jeg tror det er viktig å kjenne på at man trenger nye utfordringer.
På Stabæks trening som Discovery overvar, var han i kjent stil verbal og svært tydelig overfor lagkamerater – akkurat som vi har blitt vant til å se ham i Tromsø-drakt.
– Ja, men det er litt den spillertypen jeg er også, det er derfor Stabæk hentet meg. De ønsket en som har litt lederegenskaper og som vil bruke erfaringen sin, så det var en fin match.
Les også: Restartet etter smell: – Nesten så det blir spiseforstyrrelser

Hanche-Olsen-erstatter

Lagets etablerte stoppere er fulle av lovord om sin nye konkurrent.
– Simen er en ledertype, han kommer fint overens med alle sammen og er en kjempetrivelig fyr, så han sklir rett inn i gruppa. Han er litt likere meg, Yaw er større og sterkere i duellene, mens vi kanskje er litt mer smidige, sier Pignatel Jenssen til Discovery.
At det er tre stoppere som alle føler seg naturlige som en av to stoppere er utelukkende en fordel mener makker Amankwah.
– Jeg vurderer den som fantastisk for Stabæk, at vi har god konkurranse der og på flere plasser, noe vi ikke hadde like mye i fjor.
– Du har fått en arvtaker for Andreas Hanche-Olsen som de to verbale sjefene bak der?
– Han har vært kaptein i Tromsø og det er tydelig. Han tar stort ansvar og har vært et kjempebidrag til gruppen og har vært alt Stabæk håpet på da de hentet ham, så det er veldig bra.
– Noe negativt å si?
– Det får vel være at han er trønder, da... At han ikke ville til Bergen er jo ikke så rart, det så jo mørkt ut. Simen så vel på tabellen da han bestemte hvem han skulle signere for, flirer bergenseren Amankwah.
– Det er en fin konkurransesituasjon. Det visste jeg da jeg kom hit også, at det er to spillere som ønsker å spille. Yaw er selvfølgelig kaptein og «Piggy» er et ungt talent som har gjort det veldig bra i starten.Det er det som trigger meg på trening også, at jeg må spille meg inn. Det kjenner jeg er motiverende. Så håper og tror jeg at jeg er sikker på mine egne kvaliteter, at jeg er sikker på at jeg skal få spilt meg inn over tid. Så får vi se hva slags konstellasjoner det blir utover, er Wangbergs beskrivelse av stopperkollegaene.

Dannelsesreise

Mandag venter gamleklubben som er på tur til Nadderud.
– Jeg hadde veldig mange fine år i Tromsø og er veldig takknemlig for det. Jeg har fått venner for livet og ser tilbake på tida i den klubben som en dannelsesreise rent personlig, og som fotballspiller. Det blir spesielt å møte dem, jeg må jo innrømme det, det har vært en såpass stor del av livet mitt, avslutter Wangberg.
Fått med deg denne?

Den 12. mann: Parodierer Discoverys fotballekspert

UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
4 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
5 TIMER SIDEN