Denne uken hersket det tvil om hvorvidt utlånte Ibrahima Wadji og Tobias Svendsen skulle få spilletid mot Molde når Haugesund gjester Aker Stadion til den 29.serierunden.
Fredag kveld sa FKHs daglige leder Fredrik Opedal at de hadde en muntlig avtale med Molde om å ikke bruke spilleren. Klubben bekreftet også at de har levert en redegjørelse til NFF, som skal granske saken.
Eliteserien
Vil kjempe seg tilbake til sitt beste: – Føler ikke det er så lang vei
EN TIME SIDEN
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, sa lørdag til Haugesunds avis at klubbene i verste fall risikerer poengtrekk.
Thomas Myhre snakket om saken i søndagens Fotball Direkte, og mente klubbene ikke hadde noe annet valg enn å la Wadji spille.
– Regelverket er klokkeklart: Molde har ikke lov å nekte Haugesund å bruke ham. Men slik det kommer fram i media, virker det som at Molde har forsøkt å omgå regelverket ved å inngå en "gentlemens agreement" med Haugesund om at spillerne ikke skal brukes når lagene møtes. Men dette har de ikke lov til, i følge regelverket.
Da lagoppstillingene ble offentliggjorte i forkant av oppgjøret søndag, var imidlertid Wadji i startelleveren til Haugesund.
Det betyr at Molde risikerer å bli senket av egen spiller når lagene møtes søndag.
– Vi får håpe det er en Molde-spiller som avgjør, men Wadji er Haugesund-spiller nå, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær før kampstart.
Fotball
Solbakken invitert til Wenger-møte – skal diskutere omstridte VM-planer
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekymret seg for noe helt annet da kneet røk: – Utrolig ubeleilig
4 TIMER SIDEN