Populære sporter
All sport
Vis alt

Vil ta FIFA til retten: – Har forbudt oss å vise et symbol på mangfold og menneskerettighet

Stian Thelen

Oppdatert 22/11/2022 klokken 16:02 GMT+1

Den tyske avisen Bild melder at det tyske landslaget vil ta FIFA til retten etter forbudet mot OneLove-kapteinsbindet.

OneLove-kapteinsbind

Foto: Getty Images

Det tyske landslaget i fotball vil ta FIFA for retten etter at de ble nektet å bruke kapteinsbindet, OneLove. Det melder den tyske avisen Bild. Ifølge avisen ønsker nå Det tyske fotballforbundet (DFB) å ta FIFA til idrettens voldgiftsrett (CAS). Forbundet ønsker en hurtigbehandling, slik at en avgjørelse kan bli tatt innen 48 timer.
Talsperson i DFB, Steffen Simon, bekrefter overfor Bild at de ønsker å se om FIFAs forbud er lovlig. Tidligere tirsdag ble det klart at den tyske dagligvarekjeden Rwew trekker seg som sponsor av Tysklands landslag etter at laget droppet det planlagte kapteinsbindet.
– FIFA har forbudt oss å vise et symbol på mangfold og menneskerettigheter. De kombinerte dette med massive trusler om sportslige sanksjoner uten å spesifisere dem. DFB sjekker om denne handlingen fra FIFA var lovlig, sier Simon.
Det kommer etter at FIFA varslet sportslige reaksjoner dersom VM-nasjonenes lagkapteiner gjennomfører den lenge varslede markeringen med mangefargede kapteinsbind i OneLove-kampanjen. FIFA viser til artikkel 13.8.1 i utstyrsreglementet hvor det står at kapteinene skal bruke et bind utlevert av FIFA. Bindet som er brukt av kapteinene så langt, har påskriften «ingen diskriminering».
OneLove-kampanjen var en antidiskrimineringskampanje fra fotballforbundene i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits og innebar bruk av regnbuefargede kapteinsbind, men nasjonene valgte å droppe kampanjen etter at FIFA truet med straff, i form av gult kort til kapteinen før kampstart. Tirsdag meldte danske EkstraBladet at DBU også ble truet med at kapteinen ville bli ilagt karantene.
I vertslandet Qatar kan homofili straffes med fengsel i opptil sju år.
Tidligere Manchester United-spilleren Roy Keane gikk har ut mot at nasjonene droppet kapteinsbindet.
– Det var en stor feil. Jeg synes spillerne burde gjort det i den første kampen og tatt straffen, uansett hva det var. Det hadde vært et sterkt budskap å sende. Uavhengig av presset utenfra og fra FIFA. Hvis det er det du tror på, så gjør det, sa Keane til ITV.
(Eurosport.no/NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame