Saken oppdateres!
Tyskland var blant landene som ønsket å vise solidaritet med LHBT+-personer med å bruke regnbuefargede «OneLove»-kapteinsbind.
Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) satte foten ned så sent som mandag og truet med sportslige sanksjoner dersom landene valgte å bruke bindene. Det fikk samtlige land til å skrinlegge planene om å bruke bindene.
VM
ILO vil granske kommende VM-verter – søker Fifa-avtale
4 TIMER SIDEN
Før onsdagens kamp mot Japan valgte tyskerne en annen markering i form av å holde seg for munnen under lagbildet.
Det tyske fotbalforbundet skriver på sin twitter at markeringen før kampen ikke er en politisk markering.
– Menneskerettigheter er udiskutabelt. Det burde alle vite, men dessverre så er det fortsatt ikke det. Det er derfor vår beskjed er så viktig for oss. Å nekte oss å bruke kapteinsbindet er som å nekte oss å snakke, skriver det tyske fotballforbundet på twitter.
Flere av de tyske spillerne spiller derimot med sko med regnbuefarger i kampen mot Japan. En av dem er kaptein Manuel Neuer. Det ble i forkant av kampen også spekulert om Tyskland-kapteinen ville spille med det regnbuefargede kapteinsbindet til tross for straffen.
Det valgte han ikke å gjøre, men før kampen måtte en assistentdommer sjekke om Neuer faktisk hadde fulgt FIFAs retningslinjer.

En assistentdommer sjekker hvilket kapteinsbind Manuel Neuer bruker før VM-kampen mot Japan.

Foto: Getty Images

Både Det tyske fotballforbundets øverste ledelse og representanter for tyske myndigheter har reagert skarpt på FIFAs handlemåte i saken. Tyskland har siden valgt å ta FIFA til retten etter forbudet mot kapteinsbindene.
(©NTB/Discovery)
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
EN DAG SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
02/12/2022 KLOKKEN 18:35