Messi passerte Maradona-rekord i seieren mot Polen

Publisert 30/11/2022 klokken 23:00 GMT+1

Lionel Messis Argentina ble gruppevinnere i gruppe C da de slo Polen 2-0 i fotball-VM onsdag. Polakkene tok seg også videre tross tap.

Lionel Messi

Dermed er Argentina sikret videre avansement til åttendedelsfinalen. Der møter de Australia som ble gruppetoer i gruppe D. Polen møter Frankrike i den første utslagsrunden.
Argentina var avhengig av seier for å avansere til åttendedelsfinale ettersom Mexico vant 2-1 over Saudi-Arabia.
– Vi gikk ut og tenkte at vi måtte vinne. Kampen mot Australia vil bli vanskelig – alle kan slå alle. Det er veldig jevnt, vi må som alltid forberede oss til kampen på best mulig måte, sa Lionel Messi ifølge AFP.
Det var en heltent Messi som møtte Polen for å kjempe for sin videre eksistens i mesterskapet. Den lille magikeren både driblet, serverte nydelige pasninger og fyrte av flere skudd.
Messi spilte onsdag sin 21. VM-kamp. Han gikk dermed forbi rekorden til den argentinske legenden Diego Maradona.

Straffebom

35-åringen klarte imidlertid ikke å sende argentinerne i føringen da han fikk tildelt straffe etter Wojciech Szczesny «bokset» han i ansiktet på et innlegg.
Ett minutt etter pause gjorde Alexis Macallister opp for kapteinen sin da han sendte argentinerne i ledelsen, før Julian Alvarez doblet i det 68. spilleminutt.
– Jeg er sur for at jeg misset den straffen, men laget kom sterkere ut etter min feil. Vi visste at når det første målet gikk inn, ville det endre kampen, sa Messi.

Nervepirrende

Det ble et nervepirrende drama for Polakkene som avanserte med minst mulig margin. Både Polen og Mexico har fire poeng, men med Saudi-Arabias sene redusering fikk polakkene bedre målforskjell.
– Argentina var det beste laget i dag, men vi er med videre, så ja, sa Krzysztof Piatek til TV 2.
Argentinerne fikk en marerittstart på turneringen da de tapte 1-2 for Saudi-Arabia i åpningskampen deres. 2-0 mot Mexico i neste kamp sikret imidlertid et berettiget håp om å avansere videre fra gruppespillet.