FIFA ser på mulig homohets fra mexicanske VM-tilskuere

Adrian Nordvik

Oppdatert 01/12/2022 klokken 19:40 GMT+1

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har satt i gang etterforskning av mulige homofobiske rop fra Mexico-fans under VM-kampen mot Saudi-Arabia.

Salem Al-Dawsari of Saudi Arabia (R) in action against Jorge Sanchez of Mexico

Foto: Getty Images

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har satt i gang sin andre etterforskning av mulige homofobiske rop fra Mexico-fans under VM-kampen mot Saudi-Arabia.
«FIFAs disiplinærkomité har åpnet sak mot det meksikanske fotballforbundet på grunn av rop fra meksikanske supportere under Saudi-Arabia mot Mexico FIFA World Cup-kampen som ble spilt 30. november. Saken ble åpnet på grunnlag av artikkel 13 i FIFAs disiplinærkodeks», heter det i en uttalelse fra organisasjonskomiteen.
FIFA ga ingen tidsplan for å behandle sakene mot Mexico og har ennå ikke kunngjort en løsning for den første etterforskningen.
Det mexikanske fotballforbundet (FMF) har tidligere blitt sanksjonert av FIFA på grunn av homofobiske rop fra mexicanske supportere.
I fjor reduserte FIFA et forbud mot mexicanske supportere fra to kamper til én i VM-kvalifiseringen etter at det mexicanske fotballforbundet lovet å gjennomføre en opplæringskampanje foran hjemmekampene. FMF lovet også da at homofobiske rop ville gi en utestengelse fra stadion på fem år.
Fifas disiplinærkomité skal vurdere de siste anklagene dagene som kommer.
Tidligere i årets VM ble det satt i gang etterforskning etter kampen mellom Mexico og Polen. Også da var det snakk om mulige homofobiske ytringer fra mexicanske fans.
Mexico røk ut av VM onsdag til tross for seier over saudiaraberne.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame