Saken oppdateres!
Danmark går kraftig ut mot FIFA og president Gianni Infantino. Det danske fotballforbundet (DBU) med formann Jesper Møller i spissen støtter ikke lenger Infantino som president, det bekrefter DBU på et pressemøte onsdag.
– Vi er ikke blant de 207 landene av totalt 211 nasjoner som støtter Gianni Infantino som FIFA-president neste år.
VM
ILO vil granske kommende VM-verter – søker Fifa-avtale
3 TIMER SIDEN

– Uakseptabelt

Møller satt sammen med Infantino på tribunen under Danmarks åpningskamp mot Tunisia, men etter FIFA sitt forbud mot «OneLove»-kapteinsbindene har det danske fotballforbundet fått nok. Møller har fått kritikk i dansk presse for å ikke være synlig i temaet. Onsdag kom han med et klart og tydelig standpunkt.
– Jeg har aldri sett noe lignende. Det er fullstendig uakseptabelt det vi opplever og dypt kritikkverdig. Vi kommer til å reagere på det, sier Møller.
– Jeg er hvertfall ikke tilfreds med å bli kalt rasist eller hykler. Det er uakseptabelt. Det har jeg gitt beskjed om til presidenten. La meg bare si det slik: Vi er uenige. Vi er nødt til å få klarhet i visse ting før vi kan gå videre, sier Møller ifølge danske Ekstrabladet.
Direktør i DBU Jakob Jensen forteller at FIFA i forkant av mesterskapet ville gi forbundet en bot for å bære de omtalte kapteinsbindene.
– Vi forventet at vi fikk lov til å bære det. Vi var i møte med FIFA 19. november, og det var vår klare forståelse at vi ville bli sanksjonert med en bot, noe vi var klar for, forklarte DBU-direktør Jakob Jensen.
Tyskland annonserte tirsdag at de ville gå rettens vei etter FIFAs forbud mot de regnbuefargede kapteinsbindene.
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
EN DAG SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
02/12/2022 KLOKKEN 18:35