Argentina – Island 1-1:
Så sent som i 2016 var Hannes Halldorsson på lån i Bodø/Glimt. De to foregående årene fikk han 45 kamper for Sandnes Ulf. I 2012 var han på lån i Brann.
Det er dermed smått absurd å tenke på at 34-åringen lørdag sørget for at Island fikk med seg ett poeng fra landets første VM-kamp i historien mot selveste Argentina.
VM
Franskmenn gikk av skaftet under vill gullfeiring
16/07/2018 KLOKKEN 07:29
Sergio Agüero ga Argentina ledelsen på vakkert vis før Alfred Finnbogason scoret Islands første VM-mål like etter.
Islendingene kjempet på tradisjonelt vis meget tappert mot det sør-amerikanske stjernegalleriet, men like etter timen måtte Hordur Magnusson ta ulovlige midler i bruk i duell med Maximiliano Meza.
Dommeren pekte på straffemerket, og frem steg Lionel Messi. Superstjernen skjøt til venstre for Halldorsson, men der lå 34-åringen og ventet.
Da lot ikke reaksjonene vente på seg på Twitter:
Argentina ville ha nok en straffe da innbytter Cristian Pavon gikk i bakken kvarteret før slutt, men dommeren vinket spillet videre. Reprisen viste imidlertid at argentineren hadde en god sak – det var tydelig kontakt mellom ham og tidligere Brann-back Birkir Sævarsson.
Messi var svært nære å rette opp straffemissen med ti minutter igjen, men ballen snek seg utenfor.
Like etter måtte Halldorsson igjen i aksjon da et innlegg fra Pavon gikk over alle. Ballen hadde retning mot hjørnet, men 34-åringen vartet opp med et tigersprang.
– For en redning av Halldorsson!, utbrøt NRKs kommentator Christian Nilssen.
– Han er virkelig på jobb i dag. Han holder Island inne i dette her, fulgte ekspert Lise Klaveness opp.
Messi og Argentina fikk en siste mulighet på frispark fire minutter på overtid, men ballen gikk i muren. Dermed kunne Island juble for et meget overraskende poeng – mye takket være Hannes Haldorsson.
VM
Tidligere PL-dommer: – VAR-straffen var 100 prosent feil
16/07/2018 KLOKKEN 07:17
VM
Meunier og Hazard sørget for belgisk bronse
14/07/2018 KLOKKEN 16:06