Tirsdag ble den daværende spanske landslagstreneren Julen Lopetegui annonsert som Zinedine Zidanes arvtager i Real Madrid.
Nå, kun to dager før Spanias åpningskamp i VM mot naborival Portugal, har 51-åringen fått sparken. Det bekrefter Spanias fotballforbund på en pressekonferanse onsdag.
EM-kvalifisering
Spanske stjerner får kritikk etter «svak» Ullevaal-prestasjon
13/10/2019 KLOKKEN 13:18
Presidenten for forbundet, Luis Rubiales, gjorde det klart på onsdagens pressekonferanse at de vil forsøke å holde endringer i trenerapparatet så små som mulig. Det ble senere onsdag klart at det er Spanias sportsdirektør og tidligere landslagslegende Fernando Hierro som skal lede laget under VM i Russland.
Real Madrids kunngjørelse av Lopetegui som ny hovedtrener like før VM-start - uten at det spanske fotballforbundet ble involvert - trekkes frem som hovedgrunnen til at Spania nå kvitter seg med Lopetegui.
– Forhandlingene foregikk med det spanske fotballforbundet på sidelinjen. Vi ble underrettet fem minutter før pressemeldingen ble sendt ut, sa Rubiales på pressekonferansen, med henvisning til tirsdagens nyhet om at Lopetegui var klar for Real Madrid.
– Vi har blitt tvunget til å handle.
Etter avsløringen om Lopeteguis nye trenerjobb sendte det spanske fotballforbundet ut en pressemelding som forklarte at landslagssjefen skulle lede Spania til etter VM.
Allerede onsdags morgen begynte rykter å svirre om at Rubiales følte seg av forrådt av Lopetegui. Tirsdags kveld, kun få timer etter at han ble annonsert som Real Madrid-sjef, ble treneren fanget opp av kameraer i heftig debatt med Spanias sportsdirektør og tidligere landslagslegende Fernando Hierro ved spanjolenes treningsleir i Krasnodar.
Lopetegui tok over Spania etter EM i 2016, og har før den tid vært hovedtrener for både U21-, U20- og U19-landslaget siden 2010.
51-åringen skrev under på en kontraktsforlengelse med det spanske landslaget 22. mai i år. I løpet av hans ledelse har Spania spilt 20 kamper - alle uten tap.
EM-kvalifisering
Spillernes bønn til Lagerbäck og NFF: – Gi ham en sjekk han kan skrive inn tallene på selv
13/10/2019 KLOKKEN 00:03
EM-kvalifisering
Iskalde King sørget for fornyet EM-håp: – Det var ikke nerver
12/10/2019 KLOKKEN 20:41