Scanpix

Sjokkbeskjeden: Kvitter seg med treneren kun dager før VM-start

Sjokkbeskjeden: Kvitter seg med treneren kun dager før VM-start – erstatteren er klar

13/06/2018 11:25Oppdatert 13/06/2018 14:07

To dager før Spanias åpningskamp mot Portugal er Julen Lopetegui ferdig som landslagssjef.

Nå, kun to dager før Spanias åpningskamp i VM mot naborival Portugal, har 51-åringen fått sparken. Det bekrefter Spanias fotballforbund på en pressekonferanse onsdag.

Presidenten for forbundet, Luis Rubiales, gjorde det klart på onsdagens pressekonferanse at de vil forsøke å holde endringer i trenerapparatet så små som mulig. Det ble senere onsdag klart at det er Spanias sportsdirektør og tidligere landslagslegende Fernando Hierro som skal lede laget under VM i Russland.

Real Madrids kunngjørelse av Lopetegui som ny hovedtrener like før VM-start - uten at det spanske fotballforbundet ble involvert - trekkes frem som hovedgrunnen til at Spania nå kvitter seg med Lopetegui.

– Forhandlingene foregikk med det spanske fotballforbundet på sidelinjen. Vi ble underrettet fem minutter før pressemeldingen ble sendt ut, sa Rubiales på pressekonferansen, med henvisning til tirsdagens nyhet om at Lopetegui var klar for Real Madrid.

– Vi har blitt tvunget til å handle.

Lopetegui tok over Spania etter EM i 2016, og har før den tid vært hovedtrener for både U21-, U20- og U19-landslaget siden 2010.

51-åringen skrev under på en kontraktsforlengelse med det spanske landslaget 22. mai i år. I løpet av hans ledelse har Spania spilt 20 kamper - alle uten tap.

0
0