Med torsdagens resultat ble samtidig peruanerne slått ut i det som var deres første VM-sluttspill på 36 år.
Frankrike slet med å skape sjanser i store deler av den første halvtimen, men «Les Bleus» hadde noe på gang i opptakten til 1-0-scoringen. Da målet endelig kom i det 34. minutt, var det av den svært enkle sorten for Mbappé. På åpent mål kunne han bare trille inn Olivier Girouds lobb.
Privatkamper
Tidligere Eliteserie-helt scoret mot verdensmesterne
11/10/2018 KLOKKEN 21:13
På vei ut av eget forsvar ble Peru brutalt straffet. Paul Pogba brøt og fant deretter Giroud, som skjøt ballen via Alberto Rodríguez og i en bue over keeper Pedro Gallese. På blank kasse løp Mbappé inn scoringen som sørget for fransk fotballhistorie.
Unggutten er nå Frankrikes yngste målscorer i et mesterskap (19 år og 183 dager). David Trezeguet hadde den gamle rekorden da han scoret i 1998-VM på hjemmebane i en alder av 20 år og 246 dager.

Traff aluminiumen

Rett før 1-0-målet hadde Mbappé prøvd seg på en kunstscoring, men med ryggen mot mål traff ikke PSG-stjernen skikkelig med høyre hæl.
Peru var ikke uten sjanser i Jekaterinburg, men som i åpningskampen mot Danmark (0-1-tap) klarte ikke søramerikanerne å omsette dem i scoringer. I det 50. minutt var Pedro Aquino kun en suser i krysstanga fra å gjøre 1-1.
På stillingen 0-0 kom også Paolo Guerrero til en kjempemulighet. Perus største stjerne ble spilt fri i boksen, men klarte ikke å sette ballen i lengste hjørne. I stedet parerte Hugo Lloris med beina i det som var den franske målvaktens 100. landskamp.
Det er første gang at en keeper klarer den milepælen for Frankrike. Lilian Thuram har flest kamper for «Les Bleus» med sine 142.

Bra for Hareide

På tampen ble videodømming (VAR) brukt da dommeren delte ut gult kort til feil spiller. Édison Flores fikk først kortet, men det var Aquino som gjorde forseelsen. Etter en beskjed på øret fra videorommet gjorde kamplederen om på avgjørelsen.
Frankrikes seier er også godt nytt for Åge Hareide og Danmark. I siste gruppekamp skal danskene møtte nettopp Didier Deschamps' franske stjernegalleri, og uavgjort der vil sende Hareide og co. videre til åttedelsfinale. Samtidig vil det sikre Frankrike gruppeseieren.
Australias eneste mulighet er å slå Peru og satse på fransk seier mot Danmark.
(©NTB)
VM
Franskmenn gikk av skaftet under vill gullfeiring
16/07/2018 KLOKKEN 07:29
VM
Tidligere PL-dommer: – VAR-straffen var 100 prosent feil
16/07/2018 KLOKKEN 07:17