Kane reddet England i VM-åpningen

Publisert 18/06/2018 klokken 22:13 GMT+2

England var på vei mot et surt poengtap i VM-åpningen, men på overtid sto kaptein Harry Kane fram og stanget inn 2-1 mot Tunisia.

Harry Kane

England - Tunisia 2-1
Tottenhams storscorer sto helt alene ved bakerste stolpe og headet ballen i mål fra kort hold. I forkant slo Kieran Trippier et innlegg som Harry Maguire stusset videre.
Dermed ble Kane tomålsscorer. Han var effektiv og fant nettmaskene med begge sine to avslutninger på mål. I det 11. minutt ga han England fortjent ledelsen, men Tunisia slo tilbake etter Ferjani Sassis straffemål ti minutter før pause.
Målene var for øvrig Kanes første i et mesterskap for England. «Three Lions» kunne samtidig juble for det som var deres første seier i VM siden 2010.
England klart best i Volgograd, men sjansesløseriet før pause så lenge ut til å bli skjebnesvangert. Særlig Jesse Lingard hadde et par enorme muligheter, deriblant et treff i stolpen.

Klønete av Walker

Kane ordnet engelsk 1-0-ledelse etter elleve minutter. Tottenhams storscorer fikk ballen rett i føttene etter en sterk redning fra Mouez Hassen. Målet kom i etterdønningene av et hjørnespark. John Stones ruvet umarkert i boksen og headet ballen hardt på mål, men Hassen hang med på notene. Dessverre for Tunisia sto Kane klar på returen.
England hadde tilsynelatende full kontroll, men i det 33. minutt pekte dommeren på straffemerket. Han fikk med seg at Kyle Walker på klønete vis strakk ut en albue og traff Fakhreddine Ben Youssef i hodet.
Fra ellevemetersmerket var Ferjani Sassi iskald. Jordan Pickford var borti ballen, men maktet ikke å redde.
England åpnet kampen med et skikkelig stormløp. Allerede etter tre minutter kunne det stått 1-0, men Tunisias keeper Mouez Hassen klarte på mesterlig vis å redde med foten. I forkant slo Jordan Henderson en langball til Dele Alli, som tok den ned og la inn foran mål. Det tunisiske forsvaret stoppet det første innlegget, men Alli snappet tilbake ballen og gjorde et nytt forsøk.
Denne gangen fant han Lingard, som skjøt lavt fra kort hold. Ballen gikk via en motspiller og endret litt retning, men Hassen klarte likevel å ta fram en glitrende feberredning.

Stolpetreff

Tunisierne virket preget av i åpningsminuttene. De ble trykket tilbake, og det var ingenting å si på at Kane ga England ledelsen etter elleve minutter. Like etterpå var nordafrikanerne tvunget til å bytte keeper. Hassen holdt seg til skulderen og la seg ned på gresset. Gråtende ble han erstattet av reserven Farouk Ben Mustapha.
England var ikke like mye på hugget utover i førsteomgangen, men var fortatt klart best. Likevel kunne Tunisia ta med seg 1-1 i garderoben takket være gavepakken Walker delte ut i eget straffefelt.
Det hører med til historien at engelskmennene hadde nok sjanser til å ta tilbake ledelsen før dommerne blåste av til pause. I det 39. minutt sto Stones upresset på fem meter da han fikk ballen etter en panisk Tunisia-klarering, men Manchester City-stopperen fikk ikke et skikkelig treff på ballen. Der burde det stått 2-1 til England.
Noen minutter senere fikk Lingard stolpetreff. Han vippet ballen over en utrusende Ben Mustapha. En liten stund virket ballen å ha retning på mål, men til engelskmennenes frustrasjon gikk den i aluminiumen og ut.
Etter pause klarte ikke England å kopiere det samme trykket de hadde i store deler av første omgang. Det gikk også bra med tid mellom hver sjanse. Så på overtid sto Kane fram og frelste engelskmennene.
«Three Lions» møter Panama søndag, mens Belgia venter i siste gruppekamp.