Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor får ikke VM-profilen bruke samme treningstøy og drikke av samme flasker som lagkameratene

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 20/06/2018 klokken 10:39 GMT+2

Mexicos Rafael Marquez (39) rammes av amerikanske sanksjoner i Russland.

marquez

Foto: Eurosport

Årsaken er at amerikanske myndigheter mener at midtstopperen har vært involvert i hvitvasking av penger for den mexicanske narkotikaringen «Sinaloa». USA har ilagt Marquez sanksjoner som følge av koblingen.
På grunn av sanksjonene får ikke spilleren bli avbildet foran reklameplakater med amerikanske selskaper, som er de største sponsorene av mesterskapet, skriver New York Times.
Både treningstøy og vannflasker er prydet med reklame for blant andre Coca-Cola, og 39-åringen må dermed trene i en sponsorfri drakt og ha egne, sponsorløse vannflasker.
– Vi er klar over situasjonen som gjelder Rafael Marquez, og vi holder tett kontakt med det mexicanske fotballforbundet, sier FIFA i en uttalelse til avisen.
Marquez ble søndag den tredje fotballspilleren som har spilt i fem VM-sluttspill. 39-åringen bidro til Mexicos sjokkseier over Tyskland. Han fikk sin VM-debut som 23-åring i 2002 og deltok også i VM i 2006, 2010 og 2014.
Mexico, som slo Tyskland 1-0 i den første kampen, møter Sør-Korea i neste kamp lørdag og avslutter gruppespillet mot Sverige onsdag 27. juni.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame