Thomas Sjursen

Oppdatert 23/06/2018 klokken 16:49 GMT+2

De røde djevlene vartet opp med festfotball da de feide over Tunisia.

Lukaku Hazard

Premier League-stjernene Romelu Lukaku og Eden Hazard inntok hovedrollene på lørdag da Belgia levde opp til favorittstempelet mot Tunisia, og vant hele 5-2.
Og det startet også forrykende i varmen på Spartak stadion i Moskva. Etter kun fem minutters spill ble Hazard felt like på innsiden av seksenmeteren til Tunisia. Dommeren pekte på straffemerket og opprettholdt avgjørelsen etter en rask VAR-sjekk. Hazard tok straffen selv og rullet ballen iskaldt i hjørnet.
Det tok ikke lang tid før en annen belgisk magiker meldte seg på. Etter en glimrende kontring serverte Dries Mertens Belgias toppscorer Romelu Lukaku som enkelt doblet ledelsen. På det påfølgende angrepet stanget Tunisia-back Dylan Bronn inn redusering til 1-2, men like før pause dukket Lukaku opp nok en gang. VMs delte toppscorer chippet ballen elegant i mål etter en nydelig stikker fra Thomas Meunier.

Fortsatte etter pause

Tunisia yppet seg i åpningsminuttene av den andre omgangen og kom til avslutninger både ved Wahbi Khazri og Anice Badri. Samtidig etterlot de seg store rom bakover, og syv minutter ut i omgangen slo belgierne til igjen. Hazard ble spilt gjennom av Belgia-stopper Toby Alderweireld, rundet keeper og satte inn hans andre for dagen i det åpne målet.
Begge tomålsscorerne ble byttet av tidlig, men det hindret ikke Belgia fra å skape enorme målsjanser. Yannick Carrasco var nære på ved flere anledninger, og Chelsea-spissen Michy Batshuayi fikk både tre og fire eventyrlige muligheter til å tegne seg på scoringslisten. Like før slutt fikk han endelig lønn for strevet og økte til 5-1. Wahbi Khazri fastsatte sluttresultatet til 5-2 etter et trøstemål på overtid.
Med seieren har Belgia i praksis tatt seg videre fra Gruppe G. Laget står med seks poeng av seks mulige, og kvalifiserer seg til utslagsrunden i VM dersom England tar poeng mot Panama på søndag.

– Enkelt å spille med Lukaku

Belgia-kaptein Eden Hazard var storfornøyd etter seieren.
– Vi er glade i dag. Vi spilte bra og scorte fem mål, men vi har fortsatt ting vi kan forbedre på forsvarsbiten.
Midtbanespilleren tok seg også tid til å rose mannen som nå er Belgias mestscorende landslagsspiller gjennom tidene.
– Det er enkelt å spille med Romelu Lukaku, det er bare å sentre til han så scorer han hver gang. Han var fantastisk, sa Hazard til BBC etter kampen.