Gibraltar - Norge 0-3
– Jeg er veldig, veldig fornøyd med første omgangen og jeg kjenner igjen mye av det vi har trent på. Etter 3-0-scoringen blir det derimot mange ekstra touch og folk ser litt mye på klokka mot slutten der, konkluderte Ståle Solbakken til TV2 etter kampen.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
De norske herrene var overlegne i VM-kvalifiseringskampen mot Gibraltar onsdag kveld. Et skår i gleden var da Norges nyutnevnte kaptein Martin Ødegaard haltet av banen ved pause, etter å ha pådratt seg en ankelsmell på tampen av første omgangen.

Slik var kampen:

De første 45 var preget av flere store norske sjanser, men scoringene uteble lenge. Minutter før lagene gikk til pause løsnet det derimot for de norske herrene. Alexander Sørloth åpnet Ståle Solbakken målkonto etter en dødball og sendte Norge i føringen på Victoria Stadium. Kort tid etter doblet Kristian Thorstvedt, som debuterte fra start, ledelsen da han klinket til fra 14 meter.
Til tross to raske scoringer ble gleden overskygget da Martin Ødegaard, som har vist storform den site tiden, pådro seg en ankelskade mot slutten av første omgang. Inn for kapteinen kom AC Milan-spiller Jens Petter Hauge. Ødegaard-skaden skaper derimot bekymring inn mot de to kommende kampene mot Tyrkia og Montenegro.
– Vi vet ikke så veldig mye mer. Han har fått en overtråkk, så får vi se når vi får undersøkt litt, sa assistenttrener Kent Bergersen til TV2 før andre omgang.
Ti minutter ut i andre omgang noterte Norge seg for nok en scoring. Denne gangen av Jonas Svensson. 28-åringen klinket til fra distanse, etter et fint slått hjørnespark av Fredrik Midtsjø.
Lørdag spiller Norge ny kamp mot Tyrkia. Kommende tirsdag venter bortekamp mot Montenegro.
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27
VM-kvalifisering
Livsviktig Norge-seier – fikk hjelpende hånd fra Latvia
30/03/2021 PÅ 20:37