Montenegro-Norge 0-1 (0-1)
Og hvem andre enn Alexander Sørloth. For når den aller største stjerna, Erling Braut Haaland, har sviktet, viser Norges andre spiss at det bor mange mål i han også. Det var han som skulle bli helten i Podgorica med hans scoring etter 35 minutter.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Det var et nydelig lagarbeid i forkant av målet, der Norge spilte seg godt innover på Montenegros halvdel, før Elyounoussi satte på tempoet og snurret rundt med forsvarerne til Montenegro. Kanten gikk hele veien ned mot linja før han slo i perfekt øyeblikk til Sørloth som stormet inn og bredsidet inn det som skulle bli kampens eneste mål.
Dermed er Norge oppe på seks poeng i gruppa. Det samme er Nederland og Montenegro på bedre målforskjell mens Tyrkia har sju. Dermed er gruppa vidåpen, etter at Latvia utlignet sent mot tyrkerne og ga Norge en hjelpende hånd i jakten på førsteplassen. Det er nemlig kun den som gir direkte avansement til VM i Qatar. Andreplassen må ut i play-off.
– Nå er vi med igjen. Vi hadde kniven på strupen før denne matchen, så burde vi vunnet med mer enn ett mål, men jeg tror vi skal være fornøyd med seier nå, sa Alexander Sørloth til TV 2 i intervjuet etter kampen.
Så ble han spurt om hvorfor han ser så bra ut om dagen.
– Jeg føler Ståle har troen på meg, jeg spiller med mer trygghet og på et veldig godt lag i Tyskland.

Slik var kampen

Norge viste positivitet fra start, og kampbildet lignet til dels på det man fikk mot Gibraltar. Montenegro sydde sammen svært få pasninger og hadde lite ball. Norge fikk diktere som de ville. Første mulighet kom etter fint arbeid på venstresiden, og etter at flere spillere nesten fikk tåa på ballen kunne Jonas Svensson avslutte med høyre på bakerste stolpe. Ballen gikk via en forsvarsspiller og utenfor.
Ajer hadde også en god mulighet med hodet på en corner, men Norges midtstopper nådde så vidt ikke fram til å få ordentlig kontakt med ballen. Samtidig var ikke Montenegro ufarlige. Stevan Jovetic er en klassespiller på dette nivået, og hjemmelagets kaptein viste seg farlig ved flere anledninger. Likevel var det en fortjent ettmålsledelse til pause for Norge.
Haaland fikk en god mulighet rett etter pause, og jærbuen var åpenbart tent. Han dyttet Montenegros midtstopper av ballen og fikk avsluttet fra nede ved dødlinja, men vinkelen ble for skarp og ingen nordmenn kastet seg inn i feltet. Hjemmelaget hadde åpenbart lagt om planene under hvilen også, for de kom ut og skapte en stor mulighet. Et strøkent innlegg fra høyre traff hodet til nettopp Jovetic. Headingen var god og spratt ned mot streken, der Jarstein viste glimrende reaksjoner og fikk parert.
Atletico Madrid-stopper Savic var også nære å utligne for Montenegro etter 74 minutter. En kort corner ble omsider svingt inn, men Ryerson fikk forstyrret veteranen nok, noe som gjorde at headingen ble barnemat for Jarstein. Kampbildet endret seg gradvis mer og mer jo tydeligere slitne nordmennene ble. Særlig på dødball var hjemmelaget farlige.
Men Ståle Solbakkens menn holdt ut. Friske bein kom inn på tampen og bidro. Det ble tre kjærkomne poeng i VM-kvaliken.
Saken oppdateres!
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53