Det bekrefter elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund overfor VG.
– Regler kan endre seg, men per nå er situasjonen slik at alle spillerne i troppen er frie til alle de tre kampene, sier hun til avisen.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
Norge starter VM-kvalifiseringen mot Gibraltar førstkommende onsdag. Det blir Ståle Solbakkens debut som landslagssjef.
– Dette er veldig bra, men nå må jeg opp på rommet igjen. Det er tilbake til tegnebrettet. Nå må jeg vurdere alt på nytt. Dette scenariet hadde jeg ikke planlagt for, sier Solbakken til VG.
Deretter venter Tyrkia til «hjemmekamp» i spanske Malaga 27. mars. Oppgjøret spilles der på grunn av norske restriksjoner. Første del av kvalifiseringen avsluttes mot Montenegro i Podgorica tre dager senere.
Før helgen tilsa tyske koronarestriksjoner at Haaland og andre Bundesliga-spillere i den norske troppen ikke kunne reise til Gibraltar uten å bli pålagt to ukers karantene.
I tillegg til Borussia Dortmunds storscorer vil også Alexander Sørloth (RB Leipzig), førstekeeper Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Mats Møller Dæhli (Nürnberg) og Julian Ryerson (Union Berlin) få bli med til Solbakkens første kamp.
Det har også vært usikkerhet rundt Frankrike-proffene Birger Meling (Nimes) og Ruben Gabrielsen (Toulouse), men ifølge NFF kan også disse to være med det norske laget.
(©NTB)
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53