Populære sporter
All sport
Vis alt

Gladnyhet for Norge: Får spille mot Gibraltar

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 20/03/2021 klokken 19:49 GMT+1

Erling Braut Haaland og fire øvrige Tyskland-proffer har fått klarsignal til å spille Norges åpningskamp mot Gibraltar i VM-kvalifiseringen.

Erling Braut Haaland

Foto: Getty Images

Det bekrefter elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund overfor VG.
– Regler kan endre seg, men per nå er situasjonen slik at alle spillerne i troppen er frie til alle de tre kampene, sier hun til avisen.
Norge starter VM-kvalifiseringen mot Gibraltar førstkommende onsdag. Det blir Ståle Solbakkens debut som landslagssjef.
– Dette er veldig bra, men nå må jeg opp på rommet igjen. Det er tilbake til tegnebrettet. Nå må jeg vurdere alt på nytt. Dette scenariet hadde jeg ikke planlagt for, sier Solbakken til VG.
Deretter venter Tyrkia til «hjemmekamp» i spanske Malaga 27. mars. Oppgjøret spilles der på grunn av norske restriksjoner. Første del av kvalifiseringen avsluttes mot Montenegro i Podgorica tre dager senere.
Før helgen tilsa tyske koronarestriksjoner at Haaland og andre Bundesliga-spillere i den norske troppen ikke kunne reise til Gibraltar uten å bli pålagt to ukers karantene.
I tillegg til Borussia Dortmunds storscorer vil også Alexander Sørloth (RB Leipzig), førstekeeper Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Mats Møller Dæhli (Nürnberg) og Julian Ryerson (Union Berlin) få bli med til Solbakkens første kamp.
Det har også vært usikkerhet rundt Frankrike-proffene Birger Meling (Nimes) og Ruben Gabrielsen (Toulouse), men ifølge NFF kan også disse to være med det norske laget.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame