Stian Gregersen (25) har gjennom et stabilt toppnivå i Eliteserien og gode prestasjoner på den europeiske scene spilt seg inn i kampen om en stopperplass på landslaget.
Han har allerede måttet trekke seg fra én landslagssamling, før jul, men denne gangen skal han være disponibel. Det bekrefter han selv på landslagets digitale pressetreff søndag.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
– Det var en gradvis kjenning som kom utover i omgangen mot Granada. Så vi tok ingen sjanser. Jeg har vært delvis på feltet i dag, så jeg regner med å være tilbake for fullt på mandag.
Enkelte spekulerte i at han ble tatt ut fordi han ønsket å være klar til landslaget. Det var ikke tilfellet.
– Jeg gikk ikke ut med tanke på landskampen, det var det Erling (Moe) som bestemte. Jeg sa jeg kunne spille videre, men han ville ikke ta noen sjanser, forklarer han.
Norges første motstander er Gibraltar, og kampen spilles allerede onsdag. På papiret bør det være en kamp Stian Gregersen kan få sjansen i. Sånn sett kan dette være et svært viktig tidspunkt i karrieren hans som definerer hans landslagsframtid.
– Det er Ståle som tar ut laget, så skal jeg vise meg fram her på trening. Vi får se hvordan laget blir. Jeg har gjort det bra i Europa League, så får jeg vise meg fram ytterligere her.
– Konkurransen er tøff. Det er mange midtstoppere her som kan gå inn og ta en av de plassene ved siden av Ajer.
Gregersen har vært nære klubbskifter tidligere, for prestasjonene hans i Molde-drakta har utvilsomt blitt lagt merke til. Nå holder han kortene tett til brystet, og bruker de vante fotballspiller-setningene for å beskrive framtiden.
– Det blir spennende mot sommeren. Jeg er Molde-spiller og har fullt fokus på det og landslaget. Så får bare sommeren komme, så ser vi da.
Så du denne?

Her blir hun avkledd av motstanderen

VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27
VM-kvalifisering
Livsviktig Norge-seier – fikk hjelpende hånd fra Latvia
30/03/2021 PÅ 20:37