– Jeg vurderte å slutte, men heldigvis ble jeg overtalt til å fortsette.
Nicklas Bendtner takker de rundt seg for forvandlingen han har vært gjennom i 2017. For etter det mislykkede oppholdet i Nottingham Forest, hvor han ble fristilt fra kontrakten etter mindre enn én sesong, var 29-åringen langt nede i kjelleren.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 KLOKKEN 19:10

– Vurderte å legge opp

– Jeg vurderte å bare avslutte karrieren der og da. Jeg fant ingen glede i fotballen lenger, sier Bendtner til Ekstrabladet.
Istedet bestemte han seg for å ta et skritt ned på karrierestigen og flytte til Trondheim og Rosenborg. Men det var ingen enkel prosess. Kåre Ingebrigtsen og co måtte bruke lang tid på å overtale dansken, men etter mye om og men sa 29-åringen ja.
Det har på mange måter vært Bendtners klokeste avgjørelse hittil i karrieren.
– Jeg ble fortalt at Rosenborg kunne gi meg gleden med fotballen tilbake. I dag skjønner jeg hva de snakket om. Klubben har ikke bare gitt meg noe fotballmessig - også menneskelig og mentalt har jeg fått mye ut av oppholdet i klubben. Trondheim er et veldig godt sted å være. Det var et fornuftig valg.
Etter en strålende høstsesong i Eliteserien, kan nye dører åpne seg allerede i januar. Det er ikke noe Bendtner bruker energi på.
– Jeg har kontrakt med Rosenborg i ett år til. Jeg vet at nye muligheter kan dukke opp, men jeg har det ikke travelt i det hele tatt. Jeg tenker ikke at jeg skal vekk. Jeg er glad og stolt over å være her.

Kan skyte Danmark til VM

29-åringen hadde planen klar da han ankom bartebyen.
– Da jeg kom til RBK, satte jeg meg tre oveordnede mål: vinne seriemesterskapet, spille i Europa og bidra til at landslaget når VM.
To av tre mål er i boks. I løpet av de neste dagene kan det bli tre av tre. Lørdag spiller Danmark den første kampen i VM-playoffen hjemme mot Irland. Der møter Bendtner sin tidligere sjef i Sunderland, Martin O'Neill.
– Han er en trener som alltid forlanget 100% innsats, så vi vet det blir tøft. Men vi har troen.
Returen spilles i Dublin tirsdag. Begge kampene ser du på MAX og Eurosport Player.
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 KLOKKEN 19:04
EM
Eriksen er våken og sendt til undersøkelser ved Rigshospitalet
12/06/2021 KLOKKEN 17:01