• Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
Håvard Nordtveit har fått en turbulent start på Hoffenheim-karrieren. Mot Liverpool i den første kampen i kvalifiseringen til Champions League scoret nordmannen selvmål, mens han på Anfield ble byttet ut i det 24 minutt etter at Hoffenheim hadde raknet fullstendig i åpningen på kampen og lå under 0-3.
Nordmannen måtte tåle kritikk for prestasjonen og tidligere Liverpool-spiller, John Arne Riise, mente nordmannen ikke holdt nivået.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

– Er nok ikke tiltenkt en førstelagsplass nå

Etter kampen kritiserte trener Julian Nagelsmann hele laget for ikke å ha møtt opp de første 20 minuttene av kampen.
I gårsdagens kamp mot Bayer Leverkusen ble nordmannen benket sammen med fire lagkamerater fra kampen mot Liverpool. Nordmannen kom ikke innpå i 2–2-oppjøret. Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, tror Nordtveit nå kan være ute av laget i alle fall på kort sikt.
– Det er en lang sesong. Nå blir det mye midtukekamper i forbindelse med Europa League. Han får sikkert muligheten etter hvert, men han er nok ikke tiltenkt en førstelagsplass nå. Svikter han igjen er det kjørt, sier Rekdal til Eurosport.no.
– I Tyskland er det tøft. Er du ute av laget da er du ute. Du får ikke den muligheten igjen med det første, fortsetter fotballeksperten, med kamper for Hertha Berlin og Borussia Mönchengladbach.

– Tærer på selvtilliten

Etter et turbulent år i West Ham fikk nordmannen en opptur etter å ha spilt to gode landskamper mot Tsjekkia og Sverige. Da la han ikke skjul på at tiden i West Ham ble tøff, selv om han fikk en liten opptur på slutten av sesongen. På landslaget er det midtstopper han skal satses på av Lars Lagerbäck.
Men etter en lite heldig start på karrieren i Hoffenheim tror Rekdal at det kan gå ut over selvtilliten til Nordtveit, men tror nordmannen kan komme tilbake allerede i landskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland. Etter at Tore Reginiussen meldte forfallt vil Rekdal at 27-åringen bør starte og tror ikke nedturen vil påvirke ham.
– Han er brukbart rustet til å tåle det, men det er klart at det tærer på selvtilliten. Du skifter klubb og så går det ikke bra der i starten heller. Det krever sitt å snu det. Nå har han såpass bra erfaring og bra ballast at han skal takle det, sier Rekdal.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40