En play off-billett ligger i potten når Romania gjester Åge Hareides Danmark i Parken søndag. Danskene kan sikre seg en andreplass i gruppe E, noe som vil gi dem omspill mot gruppetoere fra andre grupper i kvalifiseringen.
  • Kampen mellom Danmark og Romania kan du følge på Eurosport 1 og Eurosport Player fra 18.00!
Før kvalifiseringens siste runde er det tre poeng opp til Polen som topper gruppa, og like bak puster Montenegro dem i nakken med tre poeng opp til play off-plassen.
VM-kvalifisering
Ventura nektet å trekke seg – Så fikk han sparken
15/11/2017 PÅ 17:11
Med poeng mot Montenegro sikrer dermed Danmark seg minst andreplassen i gruppa, noe som vi medføre at håpet om å ta seg til VM i Russland fremdeles lever for Hareides menn.
– Vi er nær en playoffkamp. En seier gir oss minst to spennende kamper i november, sa Hareide på pressekonferansen før kampen.

Tror Bendtner må vike for Poulsen og Cornelius

Flere danske kommentatorer har den siste tiden uttalt at de mener Rosenborg-spissen Nicklas Bendtner bør få muligheten til å spille fra start mot Romania. Dansken har vært i storform i den norske Eliteserien i høst og har fått ny tillit på landslaget selv om han har til gode å spille fra start.
DRs fotballkommentator, Andreas Kraul, tror derimot at det skal mye til for at Hareide skal gjøre endringer på et lag som har overbevist den siste tiden.
– Jeg tror det danske publikumet kan glede seg til å se han, men det blir nok ikke fra start. Åge Hareide har, med unntak av noen småskader i laget, planer om å stille med den samme startoppstillingen han har brukt det siste året. I og med at det har gikk gode resultater tror jeg han som trener vil gjøre alt han kan for å bruke de samme spillerne, sier Kraul til DR.
Hareide har likevel måtte klø seg litt i hodet med tanke på startelleveren, flere spillere er ute med skader og før kampen mot Montenegro, men Bendtner ble likevel plassert på benken, før han ble byttet inn i kampen som endte 1-0.
– Hvis for eksempel Andreas Cornelius eller Yussuf Poulsen sliter såpass etter torsdagens kamp, vil nok Bendtner komme inn, men det virker ikke som om det vil skje. Jeg tror det blir mange av de samme spillerne som starter. Selvfølgelig er Jens Stryger Larsen skadet, så Riza Durmisi kommer med i startoppstillingen, men jeg tror Bendtner nok en gang må sette seg å banken, legger Kraul til.

Forventer tøff motstand

Da Danmark møtte Romania sist, var det i en jevn og sjansefattig kamp. Men siden den gang har Romania byttet trener. Rumenske Cosmin Contra har tatt over for tyske Christoph Dau.
– Romania må finne to nye spillere på høyresiden. Utover det kjenner vi til Romanias spillere, sa Hareide som beskriver motstanderen som et lag med mange individuelt gode spillere.
– Vi har tro på lagets kvaliteter og vi skal ut å gjøre vårt beste. Det er opp til oss selv, avsluttet han.
VM-kvalifisering
Rørt Bendtner til Eurosport: – 2017 har sannsynligvis vært mitt største år på fotballbanen
15/11/2017 PÅ 08:32
VM-kvalifisering
Hareide og Danmark til VM: – Hadde aldri trodd at vi skulle ta den seieren her
14/11/2017 PÅ 21:36