En presset Nils Johan Semb møtte pressen dagen etter at landslaget ble rundtspilt i ydmyket av Tyskland i Stuttgart mandag kveld.
Både VG og Dagbladet har bedt om toppfotballsjefens avgang etter en rekke svake landslagsresultater både på herre- og kvinnesiden den siste tiden. Men selv har Semb ingen planer om å kaste inn håndkleet.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
– Nei, jeg oppfatter at jeg har veldig stor tillit, både i ledelsen og i det fagmiljøet jeg leder. Jeg har ingen indikasjoner på noe annet, sier Semb bestemt på spørsmål om han vurderer sin egen stilling.
– Jeg skal ta mitt ansvar som toppfotballsjef hvor jeg har et betydelig ansvar for norsk toppfotball. Men dette er ikke noe som er mitt ansvar alene, jeg har mine overordnede og det er mange andre som er med på utviklingen av norsk fotball. Jeg skal ikke løpe fra mitt ansvar, men jeg må bli målt på de områdene som jeg har ansvar for. Blant annet rekruttering av landslagstrenere, og å sette i gang riktige utviklingstiltak i norsk fotball, men når de gjelder økonomiske prioriteringer og politiske overordnede beslutninger og endringer av strukturer, er ikke det mitt ansvar, sier han.
Toppfotballsjefen mener, til tross for mandagens stygge tap, at herrelandslaget kan vise til utvikling den siste tiden.
– Ser man på kampen i går isolert sett, så går ikke utviklingen for A-landslaget riktig vei, men hvis vi ser de andre kampene under Lars Lagerbäck så synes jeg det har vært en fin stigning. Jeg har tro på at han skal få gode resultater ut av A-landslaget, sier han.
– Men vi har utfordringer på begge A-landslagene våre. Vi har hatt for dårlige resultater over langt tid. Vi må bare erkjenne at det er en vei å gå, fortsetter Semb.
Semb sier videre at han ikke har noen problemer med kritikken som nå kommer.
– I min rolle må jeg tåle en del kritikk, jeg har stått i dette her i mange år og tåler den kritikken. Jeg skjønner og at den kommer, men det takler jeg, sier han.
Toppfotballsjefen er imidlertid klar på at han ikke kan stå alene i jobben med å snu den dårlige trenden.
– Vi lå ganske langt nede da jeg begynte i min stilling, og så klrtet vi til 11. plass, før vi nå har falt en del igjen. Men jeg har tro på at dette skal løfte seg igjen og at Lars Lagerbäck skal få sving på landslaget igjen. Men det dreier seg ikke bare om det, det dreier seg om norsk fotball og det er veldig mange som skal ta ansvar i norsk fotball for å løfte norsk fotball. Jeg skal ta mitt ansvar, men jeg kan ikke stå alene i dette her, for det løser ingenting. Det er mange andre som også må ta ansvar for at vi skal løfte både kvinnene og herrene, sier han.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53