Populære sporter
All sport
Vis alt

Toppfotballsjefen nekter å vurdere egen stilling: – Oppfatter at jeg har stor tillit

Jonas Moen Rye

Oppdatert 05/09/2017 klokken 16:09 GMT+2

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har ingen planer om å vurdere sin egen stilling etter den siste tidens svake resultater.

Semb

Foto: Eurosport

En presset Nils Johan Semb møtte pressen dagen etter at landslaget ble rundtspilt i ydmyket av Tyskland i Stuttgart mandag kveld.
Både VG og Dagbladet har bedt om toppfotballsjefens avgang etter en rekke svake landslagsresultater både på herre- og kvinnesiden den siste tiden. Men selv har Semb ingen planer om å kaste inn håndkleet.
– Nei, jeg oppfatter at jeg har veldig stor tillit, både i ledelsen og i det fagmiljøet jeg leder. Jeg har ingen indikasjoner på noe annet, sier Semb bestemt på spørsmål om han vurderer sin egen stilling.
– Jeg skal ta mitt ansvar som toppfotballsjef hvor jeg har et betydelig ansvar for norsk toppfotball. Men dette er ikke noe som er mitt ansvar alene, jeg har mine overordnede og det er mange andre som er med på utviklingen av norsk fotball. Jeg skal ikke løpe fra mitt ansvar, men jeg må bli målt på de områdene som jeg har ansvar for. Blant annet rekruttering av landslagstrenere, og å sette i gang riktige utviklingstiltak i norsk fotball, men når de gjelder økonomiske prioriteringer og politiske overordnede beslutninger og endringer av strukturer, er ikke det mitt ansvar, sier han.
Toppfotballsjefen mener, til tross for mandagens stygge tap, at herrelandslaget kan vise til utvikling den siste tiden.
– Ser man på kampen i går isolert sett, så går ikke utviklingen for A-landslaget riktig vei, men hvis vi ser de andre kampene under Lars Lagerbäck så synes jeg det har vært en fin stigning. Jeg har tro på at han skal få gode resultater ut av A-landslaget, sier han.
– Men vi har utfordringer på begge A-landslagene våre. Vi har hatt for dårlige resultater over langt tid. Vi må bare erkjenne at det er en vei å gå, fortsetter Semb.
Semb sier videre at han ikke har noen problemer med kritikken som nå kommer.
– I min rolle må jeg tåle en del kritikk, jeg har stått i dette her i mange år og tåler den kritikken. Jeg skjønner og at den kommer, men det takler jeg, sier han.
Toppfotballsjefen er imidlertid klar på at han ikke kan stå alene i jobben med å snu den dårlige trenden.
– Vi lå ganske langt nede da jeg begynte i min stilling, og så klrtet vi til 11. plass, før vi nå har falt en del igjen. Men jeg har tro på at dette skal løfte seg igjen og at Lars Lagerbäck skal få sving på landslaget igjen. Men det dreier seg ikke bare om det, det dreier seg om norsk fotball og det er veldig mange som skal ta ansvar i norsk fotball for å løfte norsk fotball. Jeg skal ta mitt ansvar, men jeg kan ikke stå alene i dette her, for det løser ingenting. Det er mange andre som også må ta ansvar for at vi skal løfte både kvinnene og herrene, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame