John Arne Riise startet forrige uke med å legge opp som fotballspiller. Uken ble avsluttet med å slakte landslaget.
– Fryktelig. Nok en gang bygges det opp store forventninger. Er for dårlige. Igjen. Hovland bør benkes, ikke god nok på dette nivået, skrev mannen med flest landskamper for Norge på Twitter.
Og kritikken stoppet ikke der.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Vi mangler profiler. Noen som kan være sjef. Ingen står frem. Dette er veldig dårlig. Midtstoppere? Lang vei frem. Fryktelig lang, var dommen fra Riise.
Even Hovland var likevel den første til å innrømme at jobben kunne ha vært gjort bedre.
– Det er klart jeg tar skyld. Jeg prøvde å følge ham, men jeg skulle ønske jeg var enda tettere på ham da han skjøt, sa stopperen om situasjonen som førte til 1-0.
Dermed måtte Rune Almenning Jarstein plukke en ball ut av nettet før to minutter var spilt. Keeperen ber nå om tålmodighet.
– Det er mye informasjon, og ennå sitter ikke alt, sa målvakten som med to baklengsmål søndag har sluppet inn 12 mål på sine seks siste landskamper.
– Det var ikke innsatsen det sto på. Vi har vært sammen siden mandag. Det er ikke lenge, og treneren må bli kjent med oss og vi med ham, sa Jarstein.
I skuffelsen over at VM-toget gikk med Norge på perrongen finnes også et håp om bedre betingelser for utvikling av laget.
– Nå blir det sannsynligvis ikke noe VM for oss, og vi kan bruke samlingene og kampene til å bli kjent, terpe på det han (Lagerbäck) vil vi skal gjøre og fortsette å utvikle oss, sier Jarstein.
Halvveis i VM-kvalifiseringen har Norge tatt poeng bare mot San Marino (4-1-seier). Kampene mot de fire andre lagene i gruppen er alle tapt.
(©NTB/Eurosport.no)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40