Skottland - England 2-2
England slet lenge med å finne hull i den skotske muren, men det var helt til en energisk og tydelig spillesugen innbytter fikk muligheten. Alex Oxlade-Chamberlain satte fart på det engelske laget og hamret inn kampens første scoring med rundt 20 minutter igjen. Men Leigh Griffiths scoret to frisparkperler med få minutter igjen. Det sendte skottene på Hampden Park til himmels med en 2-1-ledelse. Men Harry Kane sikret poengdeiling på overtid av kampen etter å ha pirket inn 2-2.
(saken fortsetter under)
EM-kvalifisering
Englands kamp mot Bulgaria stanset to ganger etter rasistiske tilrop
14/10/2019 PÅ 19:50

Tøffe tak

Ikke overraskende ble det gitt alt i alle dueller mellom de to nabolandene. Allerede etter to og et halvt minutt var dommeren nede i bukselomma for første gang. Skottland-kaptein Scott Brown fikk gult etter å ha taklet Tottenham-juvel Dele Alli røft.
Les også: Dolberg scoret for Hareides Danmark
Selv om det var åpenbart at skottene var lystne på å vise seg frem mot «storebror» var det liten tvil om at England var det styrende laget i første omgang. Harry Kane fikk lov til å være kaptein uten Wayne Rooney på banen, og både Tottenham-spissen og Liverpools Adam Lallana kom til gode muligheter. Craig Gordon gjorde imidlertid jobben som trengtes for at det stod 0-0 halvveis.
– Engelskmennene har ballen i 70 prosent av tiden, men de girer ikke om i det hele tatt. Skottland er rett og slett ikke gode nok, oppsummerte Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen halvveis.
Jake Livermore fikk sjansen fra start for England-manager Gareth Southgate. 27-åringen klemte til fra rundt ti meter like etter at andre omgang var blåst i gang. Skuddet endret retning og gikk i stolpen og Skottland klarte å rydde opp etter som da var kampens største mulighet.

Snuoperasjon av Griffiths

Marcus Rashford ble tatt ut med rundt 25 minutter igjen og ble erstattet av Alex Oxlade-Chamberlain. Det skulle vise seg å være et smart grep av Southgate. Arsenal-spilleren sprudlet over av energi og banket inn kampens første scoring etter å ha vært på banen i fem minutters tid.
(saken fortsetter under)
Eurosport-kommentator Jørgen Klem var ikke direkte imponert over keeperspillet til Gordon.
– Den skulle han ha hatt, mente Klem.
Skottland ga på ingen måte opp. Med få minutter igjen vartet Leigh Griffiths, som spilte under Ronny Deila i Celtic, opp med et utsøkt frispark som gjorde at det stod 1-1. Få minutter senere gjorde han det samme og snudde kampen på egen hånd. Så våknet Kane og styrte inn 2-2.
I gruppen skiller det tre poeng fra England til gruppetoer Slovenia, som vant 2–0 mot Malta lørdag.
Skottland ligger på fjerdeplass med åtte poeng på seks kamper.
UEFA Nations League
England med sjelden straffeseier mot Sveits
09/06/2019 PÅ 16:01
UEFA Nations League
Sterling-dobbel i engelsk drømmekamp
15/10/2018 PÅ 20:49