Det kunne neppe blitt vanskeligere for Sverige å kvalifisere seg via playoff til VM i Russland. Italia står på motsatt side av banen fredag på Friends Arena til det første av to oppgjør.
Nå avslører de to svenske landslagsspillerne og Serie A-proffene, Emil Krafth og Marcus Rohdén, en slu plan på hvordan de skal slå Italia. Nemlig å få stjernene ut av fatning.
EM-kvalifisering
Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania
15/11/2019 PÅ 21:49
  • Se Sverige – Italia på og MAX fredag klokken 20.45

– Vi får slenge litt drit til ham

Det vil de oppnå på to måter. Både på det taktiske, men ikke minst påvirket humøret.
– Italia er veldig organisert og taktisk gode. Mange av de har litt ustabilt humør og det er noe jeg håper vi kan utnytte. Om vi kan stenge de ute kan de bli litt sure og kanskje de ikke gjør jobben fullstendig, sier Krafth til Expressen onsdag.
Krafth tror et humøret til de to stjernespillerne Lorenzo Insigne og Marco Verratti kan påvirke prestasjonene. Derfor vil han bruke snakketøyet til å få de to ut av fatning. Om Verratti skulle få et gult kort vil han miste returkampen ettersom han da vil sone for gule kort.
– Vi får forsøke å gjøre det. Vi får slenge litt drit til ham, fortsetter Krafht, som til daglig spiller i Bologna.

– Når han er på topp er han en av verdens beste fotballspillere

Også Crotone-spilleren Rohdén tror det kan være smart å fyre oppunder temperamentet til de italienske spillerne.
– Får ikke Insigne det som han vil, påvirker det spillet hans. Når han er på topp er han en av verdens beste fotballspillere. Det er typisk italiensk at mange av de har et temperament som ikke finnes i svensk fotball, sier Rohdén.
Han påpeker at mange i Italia tror det vil bli en lett kamp mot Sverige.
– Italia er veldig stolte og et bra lag. Samtidig er det ikke det samme landslaget som for et par år siden. Det er klart at de tror de vinner dette lett. Selvsikkerheten lyser gjennom, men samtidig er de klar over at det har sett dårlig ut, sier Crotone-spilleren.
EM-kvalifisering
Sveriges helt mot Spania gir seg på landslaget etter EM – dersom svenskene kommer dit
12/11/2019 PÅ 15:38
EM-kvalifisering
Landslagsbacken om kritikken: – Har blitt vant til det
09/09/2019 PÅ 09:55