SANDVIKA (Eurosport.no):
– En spiss som er bevegelig, og en spiss som er litt større og kraftigere ettersom det er en del hodespill, sier Lars Lagerbäck.
Det er slikt spisspar som landslagssjefen ønsker å dyrke på det norske landslaget. Det kan bety at Joshua King danner et spisspar med Alexander Sørloth mot Aserbajdsjan fredag.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.

– Vi kan passe veldig bra sammen

Den målfarlige trønderen har scoret og scoret for Midtjylland. Så langt er det blitt 11 mål på 12 kamper i både kvalifisering til Europa League og i den danske Superligaen. Spissen tror han og King kan danne en farlig duo på topp for Norge og skape problemer for Aserbajdsjan.
– Jeg synes vi kan passe veldig bra sammen. Joshua er litt mer den som kan gå på ball. Så kan jeg ligge å strekke og starte i bakrom. Etter hvert har jeg fått litt fart i beina. Jeg kan ligge der for å starte. Det kan bli et veldig spennende samarbeid, sier Sørloth til Eurosport.no.
Det er tydelig at Lagerbäck har fått med seg storspillet i den danske klubben. Landslagssjefen roser spissens form.
– Jeg har sett på et antall kamper med ham og har sett kvalitetene hans på trening. Han er en bra boksspiller og har gjort et bra antall mål. Jeg synes han har levd opp på trening det til han har gjort de siste kampene i Danmark, forteller Lagerbäck.

– Tøff konkurranse

Selvtilliten til Sørloth er god og høy om dagen etter gode prestasjoner i Midtjylland. Spissen sammenlignes med Alexander Søderlund, som ikke er med i troppen denne gangen. Det er en sammenligning 21-åringen er enig i.
– Vi er ganske lik i forhold til størrelse. Begge to er stor og sterk. God i duellspillet og begge er målfarlig, sier Sørloth.
Mot Aserbajdsjan kjemper han om en plass på topp med Tarik Elyounoussi. 21-åringen innrømmer at konkurransen er god på spissplass.
– Jeg synes det er fire gode spisser som er tatt ut i landslagstroppen. Det er selvfølgelig tøff konkurranse. Jeg vet at jeg er i god form og er veldig klar for å spille, sier Sørloth.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27