NTB

Lagerbäck forklarer Berge-vraking

Lagerbäck forklarer Berge-vraking

26/03/2017 16:52Oppdatert 26/03/2017 20:33

Lars Lagerbäck har tatt ut sin første norske startellever! Ikke plass til Sander Berge.

Norge (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Gustav Valsvik, Jørgen Skjelvik - Mohamed Elyounoussi, Stefan Johansen (c), Håvard Nordtveit, Tarik Elyounoussi - Alexander Søderlund, Joshua King.

– Valget av Håvard Nordtveit (fremfor Sander Berge red. anm.) har kommet frem denne treningsuka. Han har ikke mye spilletid (for West Ham, red. anm.), men har gjort det bra på trening og er en god hodespiller. Derfor føles det som om Håvard er det beste alternativet, sier landslagstrener Lars Lagerbäck til Eurosport.

Overrasket Rekdal

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal reagerte spesielt på Berges vraking tidligere i ettermiddag:

– Det er jo megaoverraskende at Sander Berge er droppa, sier Rekdal til Eurosport.no.

Og han fortsetter:

– Berge dominerer i Europa League for Genk, da er han god nok for landslaget. All respekt til Håvard Nordtveit, men han har spilt veldig lite førstelagsfotball etter jul (forrige kamp i FA-Cupen 6. januar, red. anm.).

– Men det er ikke sikkert vi vet alt her. Kanskje det er en skade ute og går, eller kanskje Nordtveit er påtenkt en rolle rett foran midtstopperne i denne kampen, sier Rekdal.

(Nord-Irlands lag:)

Stopperdebutant

I forsvarsrekka får Gustav Valsvik sin landslagsdebut, med Even Hovland som makker på stopperplass:

– Forsvarsrekka ser grei ut, som forventet, sier Rekdal.

Det er altså først og fremst på midtbanen overraskelsene fra Lagerbäck kom:

– Tarik og Moi på hver sin kant er mye fart og ferdighet, men ingen av de er defensive vidundere - så at begge spiller samtidig er kanskje litt overraskende, avslutter Rekdal.

(saken oppdateres)

0
0