Italia må klare seg uten både Simone Zaza og Stephan El Shaarawy i fredagens VM-omspillskamp mot Sverige på bortebane.
Verken Zaza eller El Shaarawy var med da den italienske kamptroppen ble presentert på nettsidene til Italias fotballforbund noen timer før kampstart.
26 år gamle Zaza avbrøt torsdagens italienske trening i Coverciano på grunn av "forverring av et tidligere problem i venstre kne".
EM-kvalifisering
Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania
15/11/2019 PÅ 21:49
Det har også heftet usikkerhet rundt spissene Andrea Belotti og Ciro Immobile, men begge er med i kamptroppen. Belotti, som scoret 26 mål for Torino i Serie A forrige sesong, er på vei tilbake fra en kneskade.
Immobile er toppscorer i Serie A med 14 mål på 11 kamper så langt i sesongen, men han pådro seg nylig en muskelskade.
Italia-keeper Gianluigi Buffon tror Italia kan løfte seg med presset som følger med en playoff-kamp.
– Det finnes mennesker som presterer bra under press. Vi trives under press, men Sverige gjør kanskje det ikke, sier Buffon.
29. oktober 1997 debuterte den nå 39 år gamle keeperen på det Italienske landslaget i playoff-kamp borte mot Russland. Kampen endte 1-1, men Italia tok seg til VM etter 1-0-seier i returoppgjøret.
Italia har vært med i samtlige VM-sluttspill, med unntak av VM i nettopp Sverige i 1958 og i 1930. Dermed står mye på spill for de asurblå mot de blågule i de to omspillskampene.
– Det er lenge siden vi spilte playoff sist, derfor blir dette ekstra spennende. Vi vil til VM, og Italia har nesten alltid vært med. Jeg håper vi klarer det, sier 39-åringen til Rai Sport.
Selv om Juventus-keeperen i juni sa at denne sesongen var hans siste, holder han døren for videre spill på gløtt. Dersom klubblaget Juventus vinner mesterligaen, et av få trofeer Buffon mangler, vil han fortsette å spille for å vinne VM for klubblag og andre titler neste sesong.
Returkampen mellom Sverige og Italias spilles på San Siro i Milano mandag. Vinneren sammenlagt går til VM i Russland neste år.
(NTB/Eurosport.no)
EM-kvalifisering
Sveriges helt mot Spania gir seg på landslaget etter EM – dersom svenskene kommer dit
12/11/2019 PÅ 15:38
EM-kvalifisering
Landslagsbacken om kritikken: – Har blitt vant til det
09/09/2019 PÅ 09:55