Danmark har et brukbart utgangspunkt i VM-playoffen etter 0-0 hjemme mot Irland. Det betyr at «drengene» kan klare seg med uavgjort i Dublin, men at man er nødt til å score for å unngå ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.
Å sikre VM-billetten på sistnevnte vis fremstår på mange måter som det mest dramatiske, og Nicklas Bendtner har allerede sett for seg scenarioet i sitt hode.
– Jeg tror vi er mange som står klare til å ta straffepark, sier Bendtner til Ekstra Bladet.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 PÅ 19:10
Lorden fikk i går stående applaus, i en helt egen klasse, da han kom inn med 20 minutter igjen. Dermed er det ingen tvil om at han har støtten fra det danske folk etter en tid borte fra landslaget.

Feilfri i Rosenborg – vet at Hareide følger med

Skulle Danmark få straffespark eller at det kulminerer i straffesparkkonkurranse mot Irland, vil Bendtner gjerne stå først i køen, og det er ikke uten grunn.
Rosenborg-spilleren har etter overgangen til norsk fotball vist at han har det som skal til for å gjøre jobben fra elleve meter. Med en treffprosent på 100, står han med syv fulltreffere etter straffe. Fem av de har kommet i Eliteserien, mens han også puttet mot Vardar og Zenit på samme måte i Europa League.
Bendtner tror landslagstrener Åge Hareide har fått med seg at det har vist seg å være målgaranti med 29-åringen fra krittmerket.
– Åge vet godt at jeg kan ta straffespark, smiler Bendtner.

Tror Danmark får låne ballen sjeldnere

Returoppgjøret spilles på tirsdag med avspark 20.45. Mye tyder på at Bendtner igjen vil få en jokerrolle i kampen.
– Irland skal ut å prøve noe. De kan ikke tillate oss å ha ballen så mye igjen, sier dansken.
– Det er fortsatt en fordel for oss at de ikke scoret i Parken. Vi skapte to-tre store sjanser og fikk dessverre ikke det utgangspunkt vi hadde ønsket.
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 PÅ 19:04
EM
Eriksen er våken og sendt til undersøkelser ved Rigshospitalet
12/06/2021 PÅ 17:01