SANDVIKA (Eurosport.no):
– Alle er skikkelig lysten på revansje etter det som skjedde i Belfast. Vi skal utpå der i morgen og vise entusiasme og et helt annet norsk lag enn det vi så i Belfast, sier Stefan Johansen kontant.
Landslagsspillerne er utrolig motivert for å rette opp inntrykket fra Belfast. Lars Lagerbäcks første kamp med Norge endte i fadese i Nord-Irland og alt håp om å nå VM i Russland ble knust til pinneved av effektive nordirer som utnyttet slapt norsk forsvarsspill.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57

Går på banen for ikke å slippe inn mål

Norges kaptein husker kampen godt og legger ikke skjul på at han vil ha revansje.
– Det var første kampen til Lars og vi hadde fortsatt en mulighet til å kvalifisere oss den gangen, men vi gikk ut der og skapte ingenting selv om vi var gode med ballen. Vi var for svake i duellene og slapp inn for enkle mål. Vi er sinnsykt revansjesugen. Ikke minst fordi vi fikk oss en lærepenge mot Tyskland. Vi vant 8-0 mot San Marino selv om det ikke var et bra lag vi møtte, sier Johansen.
Men det blir en tøff kamp mot et gjerrig nordirsk lag. Kun Tyskland har maktet å score mål på gjestene i VM-kvalifiseringen. Jo Inge Berget roser mentaliteten til Nord-Irland og mener Norge har noe å lære av søndagens motstander. Vingen gleder seg til å kunne måle krefter med de nordirske spillerne.
– Spiller for spiller er ikke de verdens beste lag, men de gjør ting sammen. De ofrer alt. De tetter igjen bakover og gir det de har på kontringer og det de har å komme med, sier Berget.
– Man ser på de når de går på banen at de ikke skal slippe inn mål. Der har vi litt å gå på. Både i forflytning og viljen til ikke å slippe inn scoring. Nå var det godt å få den storseieren mot San Marino. Så er det opp til oss å få en god kamp på søndag, forteller vingen.
Saken fortsetter under videoen:

– De er solide

Berget lar seg inspirere av det Nord-Irland får til, som ser ut til å bli klare for play off i november. Nasjonen er kun tre kamper unna et eventuelt VM i Russland.
– Det er klart at å bli slik som Tyskland er vanskelig, men det å få innstillingen, jobbingen og entusiasmen til Nord-Irland er ting man kan få til. Det bør gi oss en «boost» å se de nasjonene som Nord-Irland og Island, som kanskje ikke på papiret er de beste, men som viser at de kan hamle opp med hvem som helst om man trøkket til og tror på det, sier Berget.
Landslagskapteinen roser også søndagens motstander og gleder seg til møte med lagkameraten i Fulham.
– All respekt til det de har klart å få til. De er solid på det de gjør. De har mange gode spillere og jeg har en god venn der i Oliver Norwood som jeg spiller med i Fulham. Det er en fantastisk prestasjon det de har gjort nå. Det blir ingen lett kamp, men i Belfast synes jeg ikke vi var i nærheten. Vi vet at vi kan mye bedre enn det vi viste der. Så gjelder det bare å gå utpå der å gjøre det i morgen, sier Johansen.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53