SANDVIKA (Eurosport.no):
De er to offensive kantspillere. Mats Møller Dæhli og Mohamed Elyounoussi kan spille en nøkkelrolle i Lars Lagerbäcks gjenreising av det norske landslaget.
De to kreative og offensive spillerne hadde forventet flere restriksjoner å forholde seg til da Lagerbäck kom inn.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
– Når man har lest og hørt hvordan det har vært tidligere, så skulle man tro at det var litt slik, men jeg har ikke hatt inntrykk av det. Det har ikke vært slik til nå. Det er klart man må ha en viss organisering. Defensivt kreves det mye, men når det kommer til det offensive, handler det om å være kreativ og se løsninger selv. Noe må man, men utover det kommer det på meg selv, være krativ, se løsninger, sier Elyonoussi til Eurosport.no.
– Defensivt er det veldig tydelige retningslinjer på hvordan vi skal spille. Det krever en del konsentrasjon og arbeidsinnsats. Offensivt er det mer frihet i samarbeid med back. Det er en kul måte å spille på som jeg liker godt. Han (Lagerbäck) er veldig opptatt av at vi skal samhandle. At back og kant får en god relasjon. Vi jobbber blant annet med motsatte bevegelser, det er en del opp til oss selv å bruke våre kvaliteter, supplerer Dæhli.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.

– En spiller med internasjonale kvaliteter

Elyounoussi er den eneste spilleren som Lagerbäck har startet med i samme posisjon tre ganger. 23-åringen, som til daglig spiller i Basel, føler han får frihet under Lagerbäck. Spillestilen passer ham bra.
– I utgangspunktet gjør jeg som jeg selv vil. Jeg liker å vandre mye. Heldigvis får jeg lov å gjøre det. Jeg føler jeg har fått gjort rollen til min egen. Samtidig forholder jeg meg til reglene vi har. Samarbeidet med spiss og back har fungert bra, sier Elyounoussi.
Kollega Dæhli synes kantspilleren har tatt store steg de siste årene. Arsenal er en av klubbene som har fått opp for 23-åringen.
– Han er en spiller med internasjonale kvaliteter. Han er målfarlig, jobber hardt og er god teknisk. For meg er han en komplett spiller. Det er imponerende det han har gjort i Basel. Han er en fyr som jobber utrolig hardt, men så ser man at han virkelig vil bli bedre. Det er kult at han får det til. Nå skal han spilel Champions League. Det er veldig morsomt, sier Dæhli til Eurosport.no.

– Tidspørsmål før jeg scorer igjen

Trolig vil de bekle hver sin kant mot Aserbajdsjan. Etter godt innhopp sist er Mats Møller Dæhli høyaktuell for å starte fredagens landskamp.
– Jeg prøver å spille på mine kvaliteter. Gjøre andre bedre og komme inn med energi, utfordre, spillefremover og se etter pasninger. Jeg har vært nære på å score de to siste kampene. Det er et tidspørsmål før jeg scorer igjen. Jeg synes det er gøy å spille for Norge og det håper jeg man ser når jeg spiller,
Elyounoussi er begeistret over ferdighetene til Dæhli.
– Mats har vært viktig for oss når han kommer inn. Han har satt fart i spillet vårt og drar opp tempo. Han er veldig kreativ og har en veldig bra spilleforståelse. Ser ting ikke andre ser. Det er absolutt en spiller vi trenger på banen, sier Elyounoussi.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53