Lørdag kveld får Lars Lägerback (68) sin hjemmedebut på Ullevaal Stadion, når Norge tar i mot Tsjekkia i VM-kvalifisering. Håpet er at trenerveteranens mannskap har tatt flere steg siden den flaue forestillingen borte mot Nord-Irland.
Lagerbäck var brutalt ærlig da han tok ut troppen til denne ukens landskamper. Svensken sa seg blant annet overrasket over hvor veike og passive vi var mot Nord-Irland, og påpekte at nivået i Eliteserien er for lavt. Slike meninger før gehør hos Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Jeg skal ikke ha noe ære eller noe slikt, men jeg synes det er morsomt at Lagerbäck nesten ordrett sier det jeg har sagt i lang tid. Dette virker som en mann som er ærlig og tar tak i ting. Det trenger virkelig Norge nå, sier Rekdal til Eurosport.no.
Og han fortsetter:
– Lagerbäck er klar på hva som mangler og hva som må til for at vi skal løfte oss. Han har nå en veldig viktig rolle i å løfte norsk fotball. Akkurat nå sakker vi akterut. Jeg sier ikke at vi skal være topp fem i verden, men nå er vi bak Færøyene på FIFA-rankingen og spilte 1-1 hjemme mot San Marino til det var 13 minutter igjen av kampen. Det holder bare ikke!
(saken fortsetter under avstemningen)
VINNER NORGE OVER TSJEKKIA LØRDAG?

Knallhard dom

Rekdals dom over hvordan det har vært på landslaget de siste årene er knallhard.
– Det har ikke vært noen ledere, det har blitt tatt altfor lett på ting, ansvar har blitt dyttet vekk og ingen har stilt opp når det har vært trykk på dem. Det må en total holdningsendring til og man kan ikke skylde på alle mulige andre. Det å prate seg bort etter kamper er ikke noen vits, da får man ikke gjort så mye mer, sier den tidligere landslagskapteinen.
Eurosport-eksperen grøsser fortsatt når han tenker på bortekampen mot Nord-Irland.
– Det var jo helt sjokkerende mot Nord-Irland. Spillerne bare sto der med lua i hånda. Uansett hvilke ferdigheter man har går det an å legge ned en innsats, ha en vinnerkultur og gå utover smertegrensa for å oppnå det man ønsker. Slik var det for oss på 90-tallet. Vi hadde kanskje ikke de beste ferdighetene, men vi konkurrerte beintøft - selv på treningene. Vi har ikke dårlige spillere i dag, men det er altså holdningene som må endres, sier en engasjert Rekdal.
(saken fortsetter under bildet)

Lars Lagerbäck

Foto: Scanpix

Lagerbäck jobber bevisst

Eurosport.no konfronterte Lars Lagerbäck med Rekdals uttalelser om mangel på lederskap fredag, og svensken innrømmer dette er noe man jobber mye med.
– Det beste er om vi har så mange uformelle ledere som mulig. Vi snakker mye om dette at vi må se oss selv i speilet og at vi på en konstruktiv måte stiller krav til hverandre. Jeg håper flere og flere spillere kjenner på dette nå og at alle skal ta lederroller, ikke bare Stefan Johansen som lagkaptein. Jeg tror veldig mye på det å forsøke å skape en bevissthet om å ta et stort egetansvar. Slik sett kjenner jeg ingen annen vei, det er slik jeg har jobbet i mange år. Det pleier å gi et bra resultat at spillerne blir mer klar over dette og de reagerer positivt, forteller Lagerbäck.
Kjetil Rekdal ser frem til lørdagens Tsjekkia-kamp, og håper på én ting mer enn noe annet.
– Jeg krysser fingrene for at vi får se et Norge som går ut på banen og gir full gass. Håper supporterne kan gå hjem med en følelse av at laget ga alt og hadde de riktige holdningene. Hvis folket ser en jevn fremgang får vi også tilbake entusiasmen rundt landslaget, avslutter den tidligere Vålerenga-treneren.
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27