• Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
Mandag starter Lars Lagerbäck og landslaget på forberedelsene til landskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland.
Trolig blir det flere rokeringer på laget som spilte uavgjort mot Tsjekkia i juni. Tore Reginiussen måtte lørdag kveld melde forfall på grunn av skade, mens Alexander Søderlund er ute av troppen på grunn av manglende spilletid.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

Vil ha RBK-spiller inn på laget

Etter uttaket er det en spiller Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, mener bør rett inn på laget til Lagerbäck. Han har latt seg imponere av RBKs solide midtstopper.
– Jeg mener Jørgen Skjelvik bør inn på laget. Han har fart og har vært god for RBK. Han inn som venstre stopper, så blir det Nordtveit på høyre. Det er min tanke rundt det, sier Rekdal til Eurosport.no.
Generelt mener Rekdal at det er stor konkurranse i forsvarsleddet. På høyreback spilte Jonas Svensson to gode landskamper sist, men må trolig vike plassen for Omar Elabdellaoui. På venstreback tror fotballeksperten at det er helt åpent om hvem som starter. Rosenborgs Birger Meling er i strålende form om dagen.
– På høyresiden har du to stykker som er solide. På venstreback har du Haitam som er bra fremover, men som ikke har konkurranse før Meling nå som har vært god mot Ajax. Det er to konkurrenter. Meling utfordrer Aleesami. På midtstopperplass har du Nordtveit, Skjelvik og Valsvik, mens Forren har begynt å spille litt igjen. Det er bra å få litt konkurranse, så gjenstår det å se om det er godt nok internasjonalt. Det er flere å velge i. Det hjelper, sier Rekdal.

– Kan hende det er en liten hodepine

På midtbanen savner Rekdal spillere som passer inn i Lagerbäcks formasjon. Han tror Johansen og Berge får fornyet tillit med Mohamed Elyounoussi på den ene kanten, mens det er helt åpent på den andre kantplassen.
– Sentralt er det litt verre. Han har ikke så mange som er vant til å spille 4-4-2. Johansen er best som indreløper i en 4-3-3. Berge er best i en sittende rolle. Det samme er Selnæs. Vi har ingen typiske 4-4-2-spillere sentralt i banen. Det kan hende det er en liten hodepine for Lagerbäck, sier Rekdal.
På topp tror han på et nytt spisspar. Mot Tsjekkia var det Tarik Elyounoussi og Alexander Søderlund som spilte helt fremme. Med King tilbake i troppen tror Rekdal at han vil gå rett inn på laget og med tanke på at Aserbajdsjan trolig vil ligge lavt på Ullevaal kan kampbildet passe Alexander Sørloth. Spissen har vært het og scoret en del mål i dansk fotball.
– Han ligner litt på Søderlund med fysikken. Det kan bli King og Sørloth. Det blir en del lange baller, avslutter Rekdal.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40