ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Det ble en tøff kamp for Nord-Irland og Premier League-stjernen Jonny Evans. Spesielt Alexander Sørloth ga de nordirske midtstopperne en utfordring og var et uromoment 1-0 seieren.
West Bromwich-midtstopperen synes det var en vanskelig kamp på Ullevaal ettersom laget allerede før kampen var klare for play off. Med flere sentrale spillere i risikosonen for å få suspensjon la en liten demper på et ellers så aggressivt Nord-Irland. Suspensjon på for eksempel Evans eller Steven Davies kunne blitt kostbart i en play off-kamp.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Vi hadde mange spillere på gule kort. Vi kunne ikke ha den intensiteten i stilen vår som vi ønsker, sier Evans.

Mener Lagerbäck har forbedret Norge

Likevel var Premier League-profilen tydelig på at Lars Lagerbäck har forbedret Norge en god del siden kampen i Belfast. Det ble et slapt Norge utspilt av Nord-Irland som vant 2-0.
– Vi snakket om Norge før kampen. Sist vi møtte de hadde de nylig skiftet manager. Da kunne du se at de hadde en annen spillestil. Jeg synes den nye manageren har tilført laget litt mer direkte stil. Han har gjort at de er vanskeligere å slå. Nå spiller de med to spisser. Jeg synes vi kunne se at Norge hadde forbedret seg en god del, sier den nordirske stopperen.
Norge ligger nå på 73-plass på FIFA-rankingen, mens Nord-Irland er ranket som nummer 20. I 2012 lå Evans og co. på 96 plass. Midtstopperen tror Norge kan gjøre et skikkelig byks på rankingen fremover, og kopiere det Nord-Irland fikk til fra 2012 og frem til i dag.
– For fire til fem år siden hadde vi en veldig dårlig ranking vi også. Vi tok oss sammen og vant noen kamper. Det er vanskelig å gjøre en bedømming kun på hvordan de er ranket. Da gruppene ble trukket så vi på Norge som en stor trussel. Uheldigvis for Norge klarte de ikke å bli det. De skiftet manager og stil. Det er alltid vanskelig å gjøre det midt i en kvalifisering. Jeg tror den neste kvalifiseringen deres vil bli mye sterkere, sier Evans til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:

Evans enig med Lagerbäck

Selv om det ble tap er nordirene klare for play off i november. Premier League-profilen vet ikke helt hvem han vil ha i play off. Det er kun to kamper som skiller Nord-Irland en eventuell VM-deltagelse.
– Om du ser på alle lag har det vært noen overraskelser. For eksempel Island som ser ut til å vinne sin gruppe. Det betyr at gruppetoeren fra den gruppen vil være høyt seedet. Fra alle gruppene vil det være lag som vil bli vanskelig å spille mot. For eksempel vil Italia bli gruppetoer bak Spania. Portugal også, sier Evans.
Før kampen sammenlignet Lars Lagerbäck Nord-Irland med mirakellandet Island. Det er en sammenligning midtstopperen langt på vei er enig i.
– Det er nok en hvis likhet i spillestilen. Vi har spesialisert oss på dødballer og lange innkast. Det er en del likheter, sier Evans.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40