Det har vært et tøft år for Markus Henriksen. Et år preget med mye skader. Ikke siden fadesen mot Tsjekkia har Henriksen vært på banen i den norske landslagstrøyen.
Men mot San Marino var 25-åringen tilbake med et smell nesten ett år etter sist landskamp.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
Saken fortsetter under videoen:

Pinglete Henriksen tok grep

Midtbanespilleren har forandret seg og tok grep etter at han opplevde seg som for snill og for lite tøff ute på banen.
– Det var veldig fint. Jeg har hatt et par kamper som har vært under pari. Det var godt å levere igjen. Det har vært tøft med mye skader, men jeg har tenkt mye og jobbet en del med meg selv. Jeg håper og tror jeg har lært av det, sier Henriksen til Eurosport.
– Hva er det du har tenkt på og jobbet med?
– Det er det om å slutte å tenke så mye. Tenke på konsekvenser og tørr å spille fotball. Ikke være redd. Fotball er artig. Jeg tror at etter jo eldre jeg er blitt jo mer konsekvenser og mer pinglete er jeg blitt. Nå har det gått en faen i meg. Det er godt å se, svarer 25-åringen.

– Er en av mine styrker

Det var tydelig at midtbanespilleren ikke var noe pingle. Henriksen satte standarden og gikk foran fra start og var involvert i alle fire målene før pause. En solid landskamp av nordmannen, som likte seg i rollen på midtbanen.
– Det var veldig fint. Det må sant sies er det et svakt lag vi møter. Jeg hadde en relativt fri rolle. Jeg synes jeg og Sander klarte å variere godt. Vi kom på de tunge løpene bakfra, som jeg føler er en av mine styrker. Det var artig å være med i alle fire målene, sier Hull-spilleren.
– Blir det samme rolle mot et bedre lag på søndag?
– Løp bakfra kan vi alltid ta. Vi vil ligge litt lengre bak i banen selv, men det er alltid mulig det.
Også landslagssjef Lars Lagerbäck var tydelig imponert over 25-åringens prestasjoner mot San Marino.
– Det var veldig gøy å se Markus tilbake i dag. Jeg synes han spilte akkurat slik vi ville. Han lå bra med Sander og Ole med ham, sier landslagssjefen til Eurosport.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27